12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy A52s Hands-On Review: “Το premium mid-ranger που κερδίζει τις εντυπώσεις”!

     

    Τα premium mid-rangers είναι, πρακτικά, μια υποκατηγορία των λεγόμενων… flagship killers. Όχι με κορυφαία chipsets στο 1/2 του κόστους μιας ναυαρχίδας, βέβαια, αλλά με μια ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα των τεχνικών χαρακτηριστικών, ισορροπημένα και σε λογική τιμή. Πρακτικά, θα μπορούσαμε να τα πούμε “μικρές ναυαρχίδες” και στην κατηγορία αυτή κατατάσσουμε και το νέο Samsung Galaxy A52s, το οποίο ήρθε στην ελληνική αγορά και σας το παρουσιάζουμε!

    Εμφανισιακά, γίνεται αμέσως εμφανές ότι πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Galaxy A, κυρίως χάρη στη διάταξη της οπίσθιας, τετραπλής κάμερας. Έχει πάχος 8,4mm και βάρος 189gr, έτσι έιναι μια συσκευή κατάλληλη για χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, σε συνδυασμό και με την -όχι τεράστια- οθόνη. Gorilla Glass 5 την καλύπτει, ενώ το πίσω μέρος είναι πλαστικό. Το είχαμε στη διάθεσή μας σε μαύρο ματ χρώμα, αλλά θα το βρείτε επίσημα στην Ελλάδα και σε λευκό, μωβ και “mint”. Να σημειώσουμε πως είναι στεγανό απέναντι σε νερό και σκόνη με βάση το IP67 πρότυπο, κάτι πολύ σημαντικό για πολλούς χρήστες.

    Η οθόνη, φυσικά, είναι Super AMOLED και η Samsung… δεν θα σταματήσει προτού βάλει τέτοια panels σε όλη τη γκάμα smartphones της. Εμείς δεν θα είχαμε παράπονο, πάντως, αρκεί οι τιμές να μην αυξηθούν. Εν πάση περιπτώσει, η ανάλυση της οθόνης είναι 1080×2400 pixels, το aspect ratio είναι 20:9 και αξίζει να σημειώσουμε το 120Hz refresh rate και τα 800 nits φωτεινότητας (HBM). Συνολικά μια οθόνη αντάξια της κατηγορίας της συσκευής, με διαγώνιο 6,5″, ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή.

    Περνώντας στα ενδότερα, θα ήταν θαύμα αν βλέπαμε chipset-ναυαρχίδα κάτω από τα €500. Εύλογα, λοιπόν, έχει χρησιμοποιηθεί το Snapdragon 778G 5G της Qualcomm, μαζί με 6 ή 8GB RAM και 128 ή 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ο συνδυασμός (μαζί με την Adreno 642L GPU) θα καλύψει το 99% των χρηστών με τις επιδόσεις του στις περισσότερες εφαρμογές, πλην του “βαρέος gaming”. Το Android 11 συνεπικουρείται από το One UI 3.1 της Samsung, το οποίο πλέον δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα.

    Πάμε στα της κάμερας, που σίγουρα είναι ένα από τα selling points του A52s. Τετραπλή, λοιπόν, με κύριο αισθητήρα 64MP, με φακό f/1.8, 0,8μm pixel size, PDAF και OIS, θα σας ικανοποιήσει με άνεση. Δυστυχώς απουσιάζει ο τηλεφακός, αλλά είναι κάτι που οι περισσότεροι κατασκευαστές κρατάνε για τις ναυαρχίδες τους, πλέον. Η ultrawide κάμερα έχει αισθητήρα 12MP και έχουμε, επίσης, δύο 5MP κάμερες, macro και depth αντίστοιχα. Η κάμερα υποστηρίζει HDR και μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30FPS αλλά και Super Slow-Motion, με υποστήριξη gyro-EIS. Όσο για τη selfie κάμερα, βρίσκεται μέσα σε μια πολύ μικρή οπή και έχει μεγάλο αισθητήρα των 32MP, με HDR και λήψη 4K video.

    Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε NFC, Wi-Fi 6 και BT 5.0, αλλά και audio jack! Τα stereo ηχεία βοηθούν πολύ στη multimedia εμπειρία, αν μη τι άλλο. Τέλος, η μπαταρία των 4.500mAh δεν αυξάνει υπερβολικά το βάρος και το μέγεθος της συσκευής, αλλά παραμένει αρκετά μεγάλη για να της προσφέρει ικανοποιητικότατη αυτονομία. Επαναφορτίζεται έως και στα 25W, αν και δεν είχαμε στα χέρια μας τη συσκευασία για να σας αναφέρουμε τα παρελκόμενά της.

    Το Samsung Galaxy A52s είναι ένα πραγματικό premium mid-ranger που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών για αρκετά χρόνια. Είναι διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα έναντι €449 (6/128GB) και €499 (8/256GB) και σίγουρα είναι μια συσκευή που θα προτείναμε, σε αυτή την τιμολογιακή κατηγορία.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»