25.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
More

    Σίγησαν από σήμερα χιλιάδες αριθμοί προπληρωμένης Κινητής Τηλεφωνίας που δεν ταυτοποιήθηκαν

    Εκτός λειτουργίας τέθηκαν αυτόματα από σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025, όλοι οι αριθμοί προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, οι κάτοχοι των οποίων δεν είχαν μεριμνήσει να προβούν σε ταυτοποίηση με την καταχώριση των προσωπικών τους στοιχείων, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

    Παρά την παράταση ενός μηνός που δόθηκε από τη Βουλή τον περασμένο μήνα, (η αρχική καταληκτική ημερομηνία ταυτοποίησης ήταν στις 10 Νοεμβρίου 205), μεγάλος αριθμός τέτοιων καρτών παρέμεινα χωρίς ταυτοποίηση με αποτέλεσμα οι κάτοχοι τους από σήμερα το πρωί να διαπιστώνουν ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας χωρίς δυνατότητα χρήσης για κλήσεις, μηνύματα ή δεδομένα και ταυτόχρονη ακύρωση του αριθμού τους.

    Ποιους αφορούσε η υποχρέωση της ταυτοποίησης

    Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση ταυτοποίησης αφορούσε όλους τους κατόχους προπληρωμένων καρτών, και συγκεκριμένα, ιδιώτες που χρησιμοποιούσαν την κάρτα για προσωπική χρήση (τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα, διαδίκτυο) ενώ θα έπρεπε επίσης να ταυτοποιηθούν όλες οι προπληρωμένες κάρτες που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Ανελκυστήρες, Συστήματα συναγερμών ή τηλεμετρίας, Αυτόματες μηχανές ή απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, Μη επανδρωμένα οχήματα, GPS trackers, και IoT συσκευές. 

    Να σημειωθεί ότι το συνολικός αριθμός των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας που έπρεπε να είχαν ταυτοποιηθεί ανερχόταν στις 415.000 αριθμοί, ενώ με βάση τα έως τώρα στοιχεία ο αριθμός των καρτών που δεν ταυτοποιήθηκαν και ακυρώνονται είναι περίπου 120 χιλιάδες.

    Διαβάστε επίσης: Σημάδια ότι κάποιος παρακολουθεί το τηλέφωνό σας

    Related Articles



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»