19.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σημαντική εξαγορά: Η NVIDIA αποκτά την ARM έναντι 40 δισ. δολαρίων

    Μία σημαντική εξαγορά που δύσκολα μπορούμε να αγνοήσουμε και αλλαγή τοπίου στον κόσμο των επεξεργαστών, καθώς η NVIDIA εξαγόρασε την ARM! Η συμφωνία με τη SoftBank, που είχε στην κατοχή της την ARM φτάνει τα 40 δισ. δολάρια.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της NVIDIA, ο συνδυασμός των δύο εταιρειών “φέρνει μαζί την κορυφαία πλατφόρμα υπολογιστών AI της NVIDIA με το τεράστιο οικοσύστημα της ARM, για να δημιουργήσει την κορυφαία εταιρεία υπολογιστών για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, επιταχύνοντας την καινοτομία, ενώ επεκτείνεται σε μεγάλες, υψηλής ανάπτυξης αγορές”. Από την πλευρά της, η SoftBank θα διατηρήσει ένα μερίδιο ιδιοκτησίας στην ARM που φτάνει το 10%.

    “Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί την πιο ισχυρή τεχνολογική δύναμη της εποχής μας και έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα υπολογιστών”, σημειώνει ο Jensen Huang, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA. “Τα επόμενα χρόνια, τρισεκατομμύρια υπολογιστές που χρησιμοποιούν AI θα δημιουργήσουν ένα νέο IoT που είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από το σημερινό internet-of-people. Η συνεργασία μας θα δημιουργήσει μια εταιρεία με δεσπόζουσα θέση στην εποχή της AI”.

    Η ARM, μετά την εξαγορά, θα διατηρήσει την έδρα της στο Cambridge. Όπως σημειώνει η NVIDIA, θα επεκταθεί σε αυτήν την περιοχή, οικοδομώντας μια ερευνητική εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης στον τομέα του AI, υποστηρίζοντας εξελίξεις στην υγειονομική περίθαλψη, τις βιοεπιστήμες, τη ρομποτική, τα self-driving cars και άλλους τομείς. Και για να προσελκύσει ερευνητές και επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, η NVIDIA θα κατασκευάσει έναν υπερσύγχρονο υπερυπολογιστή AI, που θα τροφοδοτείται από ARM CPUs, μετατρέποντας το ARM Cambridge σε παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας.

    “Η ένωση δυνάμεων με έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογική καινοτομία δημιουργεί νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες για την ARM” σημειώνει ο Masayoshi Son, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SBG.

    Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η NVIDIA σκοπεύει να διατηρήσει το όνομα και την ισχυρή ταυτότητα της ARM, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί το υπάρχον μοντέλο συνεργασιών της μέσω του open-licensing.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»