12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σκέψεις της Apple να μεταφέρει την παραγωγή του iPhone στις ΗΠΑ!

    Αποκλειστικό δημοσίευμα του Nikkei Asian Review, που επικαλείται ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι η Apple διερευνά το ενδεχόμενο, σε συνεργασία με τους προμηθευτές της στην Κίνα, να μεταφέρει την παραγωγή του iPhone στις ΗΠΑ, εξετάζοντας αν αυτό είναι κάτι εφικτό.

    iphone

    Πρόκειται για μία πληροφορία που έρχεται λίγο μετά την εκλογή ως προέδρου των ΗΠΑ του Donald Trump, ο οποίος σε δηλώσεις του έχει κατακρίνει την Apple για την κατασκευή των προϊόντων της στο εξωτερικό. Ο Trump έχει αναφερθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, στο ότι θα μπορούσε ως πρόεδρος να επιβάλλει φόρο 35% σε “εισαγόμενα” προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται εκτός των ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έχει “θορυβήσει” εταιρείες όπως η Apple που σχεδιάζουν τα προϊόντα τους εντός Ηνωμένων Πολιτειών, τα συναρμολογούν ωστόσο εκτός (Κίνα).

    Η Apple φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Foxconn και Pegatron -τις δύο εταιρείες που έχει υπογράψει συμβάσεις για τη συναρμολόγηση των προϊόντων της- από τον περασμένο Ιούνιο, εξετάζοντας την ιδέα της μεταφοράς της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, η Foxconn συμφώνησε να βοηθήσει την Apple να καταλήξει σε ένα πλάνο σχετικά με τη μεταφορά, ενώ η Pegatron αρνήθηκε να εμπλακεί, διότι το κόστος είναι απαγορευτικό. Όπως αναφέρει άλλωστε και η πηγή, η μεταφορά της παραγωγής στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιάσει το κόστος της. Ωστόσο, πολλοί λένε ότι η Apple δε θα αποφύγει να προβεί σε κάτι τέτοιο, και περιμένουμε να δούμε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Trump ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»