28 C
Cyprus
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
More

  Sonos Ace Review: «The art of… perfection»!

  Η Sonos ως γνωστόν πρόκειται για μια εταιρεία που είναι… καταδικασμένη για να «πρωταγωνιστεί», παρουσιάζοντας προϊόντα τα οποία επανακαθορίζουν διαρκώς την έννοια του «premium» και βάζουν ψηλά τον πήχη. Κι ενώ εδώ και αρκετό καιρό ως γνωστόν βλέπουμε την αμερικανική εταιρεία να κάνει focus στον κόσμο των portable speakers και στα sound bars, έφτασε και η δική της στιγμή να δοκιμάσει στον κόσμο των headphones.

  Τα Sonos Ace λοιπόν αποτελούν την πρώτη «απόπειρα» της γνωστής εταιρείας να κυριαρχήσει και στην εξαιρετικά λαοφιλή και συγχρόνως απαιτητική κατηγορία των over-the-ear premium ακουστικών και εάν κρίνουμε από την «παράδοση» που η ίδια έχει δημιουργήσει, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα προϊόν ήχου που θα ενσωματώνει όλα εκείνα τα διακριτά στοιχεία του Sonos-DNA, το οποίο είναι αυτό που έχει οδηγήσει την αγαπημένη εταιρεία στην κορυφή! Πάμε λοιπόν να δούμε και πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις που μας άφησε η επαφή μας με τον… κρυμμένο άσο της Sonos!

  Minimalistic beauty!

  H Sonos είναι γνωστή για την αγάπη και την φροντίδα που δείχνει στον σχεδιασμό των προϊόντων της και αναμφίβολα, τα ακουστικά Ace δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα. Ως είθισται η επιλογή μιας elegant και πιο κλασικής λογικής στη σχεδιαστική γλώσσα των ακουστικών, αλλά και μιας πολυτελούς προσέγγισης που κινείται όμως στις αυστηρές νόρμες του μινιμαλισμού. Έτσι λοιπόν σε επίπεδο εμφάνισης δεν πρόκειται να συναντήσετε κάτι το «εξεζητημένο» και εναλλακτικό, ωστόσο η ποιότητα των υλικών είναι αναμφίβολα και το μεγάλο ατού των ακουστικών της Sonos.

  Συγκεκριμένα, τα ear cups διαθέτουν ένα οβάλ στρογγυλοποιημένο σχήμα και ενώνονται με το headband με έναν αρκετά λεπτό (αλλά στιβαρό) μεταλλικό connector που αποτελείται από ανοξείδωτο χάλυβα. Παράλληλα, ο ευέλικτος μηχανισμός hinge που είναι επιμελώς κρυμμένος στα ακουστικά, όχι μόνο προσθέτει πόντους στην εμφάνιση, αλλά παράλληλα είναι και εξαιρετικά πρακτικώς βοηθώντας στην ομαλότερη κίνηση των ακουστικών όταν τα αφαιρείτε από το κεφάλι σας. Ο συνδυασμός ενός ματ φινιρίσματος και μεταλλικών στοιχείων φανερώνει την πίστη της Sonos στην  υψηλή ποιότητα των υλικών, ενώ σε ένα ακόμη audio-based προϊόν της, η επιλογή των eco-friendly υλικών (τόσο για το packaging όσο και για την θήκη στην οποία αποθηκεύονται τα ακουστικά), αν μη τι άλλο αποδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία η Sonos αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

  Σε γενικές γραμμές, το βάρος τους είναι αρκετά ικανοποιητικό, καθώς ζυγίζουν κοντά στα 312 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κουράζουν ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση. Επίσης, το σούπερ μαλακό υλικό από memory foam vegan leather «αγκαλιάζει» ευγενικά το αυτί του χρήστη. Μάλιστα, αξίζει να προσθέσουμε ότι το ειδικά σχεδιασμένο πλέγμα πάνω από τα μικρόφωνα ελαχιστοποιεί τον θόρυβο από τον άνεμο στις τηλεφωνικές κλήσεις Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα Ace, παρατηρούμε ότι η Sonos επέλεξε να τοποθετήσει τα physical controls επάνω στο earcup. Ειδικότερα, το tactile content key στο δεξί ακουστικό (μπορείτε να το σύρετε πάνω ή κάτω), δίνει τη δυνατότητα για ρύθμιση του play / pause αλλά και για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Αναμφίβολα, η αίσθηση ενός physical button αποκρίνεται καλύτερα από εκείνη των touch-sensitive buttons που έχουμε δει στο παρελθόν σε άλλα wireless headphones. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε ότι το headband παρέχει μια άνετη εμπειρία, καθώς «κάθεται» ιδανικά στο κεφάλι του χρήστη, χωρίς (το σημαντικότερο) να αισθάνεται την παραμικρή πίεση. Επιπλέον, η λειτουργικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας χρήσης, ενώ ένας έξυπνος σένσορας δύναται να αντιληφθεί το πότε ακριβώς ο user τα αφαιρεί από το κεφάλι του.

  Unmatched sound quality!

  Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η Sonos επένδυσε στο να καταστήσει τα ακουστικά Ace, όχι μόνο όμορφα στο μάτι αλλά και συγχρόνως λειτουργικά. Ωστόσο, επειδή όπως αναφέρει και ο σοφός λαός δεν μπορείς ποτέ να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, έτσι και με την περίπτωση των Ace το θέμα είναι το πόσο αποδίδουν, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν το σεβαστό ποσό που απαιτείται για την αγορά τους. Και εδώ λοιπόν εάν τα Ace κατάφεραν να σας κερδίσουν με την… εξωτερική εμφάνιση τους, τότε με το performance που προσφέρουν το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τα ερωτευθείτε! Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι δημιουργοί τους ξόδεψαν περισσότερες από 1.000 ώρες στα testing labs, για να βεβαιωθούν ότι τα Ace αποδίδουν σύμφωνα με το όραμα τους και τους στόχους που εκείνοι είχαν θέσει.

  δυναμικοί οδηγοί των 40mm που βρίσκονται σε κάθε earcup συμβάλλουν στο να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης στον χρήστη τους. Η καθαρά “open” αίσθηση που χαρίζουν και το crystal-clear ηχητικό αποτέλεσμα πολλές φορές θα αποτελέσει «μελωδία της ευτυχίας» για τους φανατικούς audiophiles που συνηθίζουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη λεπτομέρεια. Δοκιμάζοντας μια σειρά από γνωστά μουσικά tracks που μπορούν να φέρουν στα «όρια» τους ακόμη και τα πιο premium επαγγελματικά ακουστικά, αναμφίβολα τα Ace παίρνουν άριστα στην καθαρή απόδοση των vocals. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μπορείς να ακούσεις άψογα την αίσθηση του χώρου στην τρισδιάστατη μορφή του, με τα μπάσα να χαρίζουν μια ανυπέρβλητη ακουστική εμπειρία, η οποία ξεχειλίζει από λεπτομέρεια και δυναμισμό.

  Χωρίς αμφιβολία, η Sonos διατηρεί για μια ακόμη φορά τη φήμη που την θέλει να ενσωματώνει κορυφαίο audio hardware στα προϊόντα της, ακόμη και σε ένα πεδίο που είναι ουσιαστικά η «πρώτη της φορά». Φέρνοντας στο προσκήνιο τη δυναμική του Spatial Audio και του Optimization των ακουστικών στο Dolby Atmos, η ακοή του χρήστη τους μοιάζει σα να τοποθετεί τον χρήστη τους στο επίκεντρο της δράσης (ιδανικά για ταινίες δράσης ή ακόμη και για gaming), καθώς μέσω της λειτουργίας Head Tracking (ενεργοποιείται μέσω του Sonos App), η ακοή του user γίνεται «ένα» με το ηχητικό περιεχόμενο προσφέροντας ένα άκρως ρεαλιστικό ακουστικό αποτέλεσμα.

  Βασικός πυλώνας της εξαιρετικής εμπειρίας που προσφέρουν τα Sonos Ace είναι και η ηχητική απομόνωση που προσφέρουν που είναι… «επικών» διαστάσεων. Συγκεκριμένα, η Sonos ενσωμάτωσε 8 διαφορετικά μικρόφωνα στο εσωτερικό (4 στα earcup, 3 εσωτερικά και 1 εξωτερικό), τα οποία έχουν ως «αποστολή» τους να φιλτράρουν και να εξουδετερώνουν τους ήχους του φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν την ακουστική εμπειρία του user. Ουσιαστικά, σε ότι έχει να κάνει με το Active Noise Cancellation, εδώ υπάρχουν τρία modes: ON/OFF και μια πιο υβριδική επιλογή – Ambient Aware mode –, η οποία δεν απομονώνει πλήρως, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη των Ace να ακούει μέρος των εξωτερικών ήχων. Χωρίς αμφιβολία, η Sonos θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη που παρόλο που τα Ace αποτελούν την πρώτη της προσπάθεια στην κατηγορία των headphones, ωστόσο το Active Noise Cancellation που προσφέρουν είναι τόσο ανωτέρου επιπέδου που σε κάνει να πιστεύεις ότι η γνωστή εταιρεία ανέπτυσσε ANC τεχνολογία εδώ και χρόνια!

  Battery and… more!

  Κάνοντας focus στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας, εδώ μπορούμε με άνεση να αναφέρουμε ότι τα πρώτα headphones της Sonos, παίρνουν… δέκα με τόνο! Τα ακουστικά Sonos Ace μπορούν να φορτιστούν μέσω θύρας USB-C και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους αγγίζει ακόμη και τις 30 ώρες με ενεργοποιημένη την ακύρωση θορύβου (ANC). Συγκρίνοντας τα με τον ανταγωνισμό που δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 25 ώρες (όπως είναι τα AirPods Max ή οι λύσεις της Bose), αναμφίβολα αποτελούν τα κορυφαία headphones στο κομμάτι της αυτονομίας τους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα ακουστικά της Sonos φορτίζουν σούπερ γρήγορα, καθώς μια γρήγορη φόρτιση μόλις 3 λεπτών αναμένεται να προσφέρει 3 ώρες αναπαραγωγής! Κλείνοντας με το κομμάτι της συνδεσιμότητας, τα ακουστικά της Sonos «συνεργάζονται» τόσο με Android όσο και με iOS, τρέχουν πάνω στο πρότυπο Bluetooth 5.4 και υποστηρίζουν SBC και AAC codecs, αλλά και aptX Lossless audio για ποιότητα που αγγίζει εκείνη του CD, χωρίς την παραμικρή απώλεια. Για τους users που του αρέσουν οι πιο… «παραδοσιακές» συνδέσεις υπάρχει και η δυνατότητα για σύνδεση μέσω USB-C και κλασικό Audio input jack των 3.5mm. Μάλιστα, για μια πιο καθηλωτική εμπειρία, τα ακουστικά της Sonos μπορούν επίσης να συνδεθούν με την Sonos Arc soundbar και έτσι ο χρήστης τους να δημιουργήσει τις απόλυτες συνθήκες Home Cinema.

  Hidden Ace!

  Η Sonos κατάφερε για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει τη φήμη της εταιρείας που δεν συμβιβάζεται με οτιδήποτε δεν παραπέμπει στην τελειότητα. O συνδυασμός εντυπωσιακής κατασκευής, μοναδικού στυλ και φυσικά η αξεπέραστη ηχητική ποιότητα του spatial audio (που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής εταιρείας) καθιστούν τα Ace, τα απόλυτα high-end ακουστικά που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των φανατικών audiophiles. Ένας κρυμμένος άσος από τη Sonos, που φανερώνει την πρόθεση και τη διάθεση της να πλασαριστεί με δυναμικό τρόπο σε μια ακόμη προϊοντική κατηγορία.

  Related Articles

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Stay Connected

  3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles  Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»