12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony RX0. Μία λιλιπούτεια, action κάμερα, με αισθητήρα 1 ίντσας

    Η Sony φυσικά είναι μία εταιρεία με εξαιρετική σχέση με τη φωτογραφία, έτσι ένα προϊόν σαν αυτό που παρουσιάστηκε πριν λίγο στην IFA 2017 ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της. Είναι η Sony RX0, μία κάμερα με στόχο το VR αλλά και υποστήριξη remote camera shooting.

    Διαθέτει 1 ίντσας 15,3MP Exmos RS CMOS αισθητήρα και fixed Zeiss 24mm F4 wide-angle φακό, που προσφέρει την ίδια υψηλή ποιότητα εικόνας που έχουμε δει για παράδειγμα, στη νέα RX100 Mark V της εταιρείας. Μπορεί επίσης να τραβήξει video 4K, full HD στα 240fps και 16 fps RAW still images.

    Έχει βάρος μόλις 110 γραμμάρια αποτελώντας μία ligh λύση που μάλιστα είναι ανθεκτική από τη σκόνη και τη βροχή και αδιάβροχη έως τα 10 μέτρα (με τη βοήθεια της -προαιρετικής-  MPK-HSR1 θήκης μπορεί να είναι αδιάβροχη έως τα 100 μέτρα). Επίσης μπορεί να πέσει στο έδαφος από ύψος 6,5 μέτρων, χωρίς να πάθει το παραμικρό και να αντέξει σε βάρος έως 200 κιλών.

    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέρος ενός multi-camera rig για VR, mixed reality και videos ή φωτογραφίες 360 μοιρών. Ως εκ τούτου, υποστηρίζει τον έλεγχο πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών μέσω του ασύρματου controller FA-WRC1M, επιτρέποντας την ενεργοποίηση έως και δεκαπέντε RX0s ταυτόχρονα (η Sony σχεδιάζει την αύξηση αυτού του αριθμού με τη βοήθεια ενός accent point, το οποίο προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 2018). Χωρίς αυτό, μπορείτε ακόμη να ενεργοποιήσετε πέντε μοντέλα RX0 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PlayMemories της Sony.

    Οι επιλογές αντοχής από νερό, πτώσεις ή θραύση, συνεπάγονται ότι προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε κινηματογραφικές παραγωγές, με τη βοήθεια drone, underwater ή crash cameras, επιβιώνοντας ακόμη και από… εκρήξεις. Επιπλέον είναι ιδανική ως μια υποβρύχια remote κάμερα για να αιχμαλωτίσει εικόνες από καρχαρίες και άλη θαλάσσια ζωή σε κανονικό βίντεο ή VR.

    Sony RXO

    Η Sony RX0 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2017 έναντι 700 δολαρίων.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»