21.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα μαμούθ…ξαναχτυπούν! Εταιρεία βιοτεχνολογίας αναδημιουργεί υβριδικό είδος

    Είναι γεγονός ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε δει μαμούθ μόνο στις ταινίες Ace Age. Πρόκειται για ένα είδος που έχει εξαφανιστεί εδώ και περίπου δέκα χιλιάδες έτη. Μια αμερικάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας όμως, αποφάσισε να επαναφέρει στο «προσκήνιο» τα μαμούθ, συγκεντρώνοντας μάλιστα μέχρι στιγμής 15 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικά κεφάλαια, για να πετύχει το σκοπό της.

    Το μαλλιαρό μαμούθ στην αρκτική τούνδρα

    Η εταιρεία Colossal αποτελεί δημιούργημα του επιχειρηματία Μπεν Λαμ και του γενετιστή Τζορτζ Τσερτς. Σκοπεύει να εισάγει DNA του μαλλιαρού μαμούθ από τα δείγματα που έχουν βρεθεί στη Σιβηρία στο γονιδίωμα ασιατικών ελεφάντων. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ένα υβριδικό είδος. Οι ελέφαντες της Ασίας και τα μαλλιαρά μαμούθ έχουν παρόμοιο DNA, κατά 99,6%. Εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές τροποποίησης του γενετικού κώδικα, η Colossal θα προσπαθήσει να επανεισάγει το μαλλιαρό μαμούθ στην αρκτική τούνδρα, παρά τον έντονο σκεπτικισμό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ορισμένοι ερευνητές διερωτώνται κατά πόσο είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και άλλοι ανησυχούν για τους κινδύνους από την εφαρμογή της.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η επανεισαγωγή των μαμούθ στην τούνδρα θα επιτρέπει να αποκατασταθούν τα οικοσυστήματα που χάθηκαν. Αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να σταματήσει ή και να αντιστραφεί η κλιματική αλλαγή.

    Διαβάστε επίσης:

    TikToker ανατρέπει τα δεδομένα στις εκλογές του Καναδά

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»