20.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Think Green Go Purple: Δεντροφύτευση σε χώρο πρασίνου του Δήμου Λακατάμιας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος της Cablenet

    Δεντροφύτευση στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού της προγράμματος της Cablenet, Think Green Go Purple, έγινε σήμερα (Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021) σε χώρο πρασίνου του Δήμου Λακατάμιας. Η έκταση του χώρου πρασίνου που επιλέγηκε ( βρίσκεται στην οδό Κυβέλης και Κλειούς), έχει εμβαδόν 3000τμ και σύντομα αναμένεται να αποκτήσει νέα όψη με μεγάλα δέντρα, όπως κυπαρίσσια, πεύκα και χαρουπιές καθώς επίσης και καζουαρίνες. Φυτεύτηκαν συνολικά πέραν των 120 δέντρων και θάμνων, ενώ πέρα από το κόστος για την αγορά τους, η Cablenet έχει αναλάβει επίσης και το κόστος τοποθέτησης συστήματος άρδευσής τους.  

    Η Διευθύντρια Mάρκετινγκ της Cablenet, Έλενα Μενελάου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Cablenet, οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού, είναι κάτι διαχρονικό. Μας νοιάζει για το μέλλον και την ευημερία της κοινωνίας μας. Με το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα  “Think Green, Go Purple”, θέλουμε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για τις επόμενες γενιές. Χαιρόμαστε που έχουμε «συμμάχους» μας σε αυτό το σκοπό τον Δήμο Λακατάμιας και που σύντομα αυτός ο χώρος θα είναι μια ευχάριστη πνοή για τους κατοίκους του Δήμου. Το πρόγραμμα φυσικά θα συνεχίσει, με δεντροφυτεύσεις και σε άλλους Δήμους και περιοχές.»

    Η  Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα, συγχάρηκε την Cablenet για την προσφορά της και τόνισε ότι είναι με μεγάλη χαρά που το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση της Cablenet, για δεντροφύτευση και ότι η ενέργεια αυτή της Cablenet, καταδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον της εταιρείας για το περιβάλλον και τον τόπο μας. Συγκεκριμένα ανέφερε, «Τα τελευταία χρόνια έχουμε διοργανώσει δεντροφυτεύσεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου, ενισχύοντας το αστικό πράσινο με  πέραν των 2000 δέντρων ετησίως. Πέραν από τις δικές μας ενέργειες όμως, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και τις οργανωμένες πρωτοβουλίες για δενδροφυτεύσεις,  όπως τη σημερινή, αφού εκτός από το ότι βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο νησί μας, βελτιώνουν και την ποιότητα ζωής  των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη Λακατάμια. Ευχαριστώ θερμά την Cablenet, αλλά και το προσωπικό του Δήμου για την επιτυχή διοργάνωση της σημερινής δεντροφύτευσης.»

    Στη δεντροφύτευση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Xατζήπαπα, ο Αναπληρωτής Δημοτικός Γραμματέας Δήμου Λακατάμιας, κ. Πόλυς Πολυδωρίδης, ο Υπεύθυνος Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μάριος Μαλάης και ο κ. Θωμάς Θωμά, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λακατάμιας καθώς και λειτουργοί του Δήμου. Εκ μέρους της Cablenet παρευρέθηκαν στελέχη και προσωπικό.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»