12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το γνώριζες; Εκατομμύρια μπαταρίες της Tesla παρέχουν ενέργεια σε νοικοκυριά του Los Angeles!

    Μια μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει στηθεί από τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, την Tesla στη Νότια Καλιφόρνια. Η εγκατάσταση αυτή, η οποία είχε παρουσιαστεί το περασμένο Φθινόπωρο, αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 15.000 νοικοκυριά για τέσσερις ώρες (αντιστοιχεί σε 80 MW ώρες ηλεκτρισμού με μέγιστη ισχύ 20MW).

    Ο σκοπός της δημιουργίας αυτής της εγκατάστασης είναι να μειώσει την εξάρτηση από τα λεγόμενα «peaker plants», δηλαδή εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θέτονται σε λειτουργία όταν η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα που γίνεται αυξημένη χρήση των air conditioners. Ωστόσο αυτά παρουσιάζουν ένα σημαντικό μειονέκτημα και το οποίο δεν είναι άλλο από το κόστος συντήρησης και εγκατάστασης που είναι ιδιαίτερα υψηλό.

    SCE_1

    Οι μπαταρίες που η Tesla εγκατέστησε στη Νότια Καλιφόρνια, ανέρχονται συνολικά στις 396 και έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο στη Νεβάδα. Αν και τα 80MW μπορεί να φαντάζουν ως μια αρκετά μεγάλη ποσότητα, είναι η ίδια που χρησιμοποιεί η εταιρεία στη παραγωγική διαδικασία των μπαταριών των οχημάτων της μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μπαταρίες αυτές μπορεί να λειτουργήσουν και με ηλιακά panels, ή άλλες μικροσυσκευές παραγωγής ενέργειας.

    Είναι γεγονός, ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σαν αυτές που αναφέραμε παραπάνω αποτελούν έναν σημαντικό τομέα επιχειρηματικής δραστηριοποίησης της Tesla, που κρύβει σημαντικές ευκαιρίες και ίσως υψηλά κέρδη μακροπρόθεσμα. Άλλωστε, ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, είχε προβλέψει παλαιότερα, ότι η βιομηχανία των μπαταριών της Tesla θα αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς κάθε χρόνο, πολλαπλάσιους από τους αντίστοιχους της βιομηχανίας των αυτοκινήτων.

    Να σημειωθεί, ότι η πλειονότητα των μπαταριών που αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρεία στη Νεβάδα, προορίζονται για τα οχήματα, ωστόσο με τη μαζική αυτή παραγωγή θα μειωθεί σημαντικά και το κόστος κατασκευής εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας καθιστώντας αυτά τα projects ιδιαιτέρως συμφέροντα από οικονομική άποψη.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»