12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To Google Maps θα μας οδηγεί σε πιο “ασφαλείς” δρόμους!

     

    Πριν από μήνες, είχαμε μάθει ότι το Google Maps αντί να μας έδινε τη διαδρομή που είναι πιο γρήγορη, θα πρότεινε αυτήν που είναι πιο «πράσινη» και χρησιμοποιεί λιγότερο καύσιμο. Τώρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα, η εφαρμογή θα αποτρέπει τους οδηγούς από το να διασχίσουν δρόμους με απότομα φρεναρίσματα, τα οποίο φυσικά προκαλούν ατυχήματα.

    Εάν ένας οδηγός φρενάρει απότομα στο δρόμο, το αυτοκίνητο πίσω του, μπορεί να μην προλάβει να αντιδράσει και αυτό να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση συγκρούσεων. Αποφεύγοντας έτσι αυτούς τους δρόμους όπου παρατηρούνται πολλά απότομα φρεναρίσματα, η Google ελπίζει ότι θα βλέπουμε λιγότερα ατυχήματα. Σύμφωνα με το Auto-Evolution, περίπου 100 εκατομμύρια τέτοια φρεναρίσματα μπορούν να αποφευχθούν, αν το Google Maps παρέχει άλλες εναλλακτικές διαδρομές.

    Η Google αναφέρει: «Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια απότομη αύξηση σε απότομα φρεναρίσματα σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, όπου οι οδηγοί θα βρίσκονται σε κατεύθυνση με τον ήλιο απέναντί τους, το σύστημά μας θα μπορεί να το ανιχνεύει και να δίνει εναλλακτικές διαδρομές». Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο και για Android και για iOS χρήστες του Google Maps.

    Για να μπορεί το σύστημα να ανιχνεύει τέτοιες απότομες αλλαγές στην ταχύτητα, η εταιρία χρησιμοποιεί αισθητήρες που βρίσκονται ήδη στα κινητά. Accelerometers και gyroscopes μπορούν να ανιχνεύσουν σημεία στο δρόμο που υπάρχει απότομη επιβράδυνση. Όμως η Google αναφέρει ότι αν βασιστούμε μόνο σε αυτούς τους αισθητήρες, μπορεί να δώσει λανθασμένο συναγερμό.

    Για παράδειγμα, αν ένα κινητό βρίσκεται μέσα σε θήκη για ποτήρι, μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει και να μετακινηθεί και να δώσει την εντύπωση ότι υπήρξε κάποιο απότομο φρενάρισμα. Για να βελτιωθεί η ακρίβεια του συστήματος, η Google χρησιμοποιεί ΑΙ και αναλύει δεδομένα του οδηγού, αλλά και άλλων οδηγών που διέσχισαν τον ίδιο δρόμο, ώστε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη κάποιου συμβάντος.

    [via]

    Θάνος Παλάγκας

    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»