Tο πολυαναμενόμενο T1 phone από την Trump Mobile παραμένει ακόμα μια υπόθεση vaporware, δηλαδή μια συσκευή που υπόσχεται πολλά αλλά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Παρά την αβεβαιότητα γύρω από την κυκλοφορία του, η εταιρεία βρίσκει νέους τρόπους να κερδίσει χρήματα από τους καταναλωτές. Αυτή τη φορά προσφέρει refurbished τηλέφωνα άλλων δημοφιλών εταιρειών, όπως τα Samsung S24 και S23 και τα iPhone 15 και 14, τα οποία διατίθενται ως “Renewed” στο επίσημο site της Trump Mobile.
Το παράδοξο είναι ότι οι τιμές αυτών των refurbished τηλεφώνων συχνά είναι ίδιες ή και υψηλότερες σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα που πωλούνται από άλλους λιανοπωλητές, κάτι που παρατήρησε το Gizmodo. Δηλαδή, κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα refurbished τηλέφωνο μέσω της Trump Mobile πληρώνει το ίδιο ή περισσότερο χωρίς να κερδίζει καμία επιπλέον αξία. Το σχόλιο αυτό συνοψίζει ουσιαστικά την «πορεία» της εταιρείας μέχρι σήμερα: υψηλές υποσχέσεις, περιορισμένη διαφάνεια και ελάχιστη υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες.
Η NBC News είχε παραγγείλει ένα από τα T1 τον Αύγουστο, με στόχο να παρακολουθήσει την ανάπτυξή του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τους, η παραγγελία επιβεβαιώθηκε από την τράπεζα και η NBC έλαβε email επιβεβαίωσης. Ωστόσο, από τότε δεν υπήρξε ουσιαστική επικοινωνία από την Trump Mobile σχετικά με την καθυστέρηση ή τους λόγους που το τηλέφωνο δεν έχει αποσταλεί. Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες επικοινωνίας, ούτε η Trump Mobile ούτε η Trump Organization απάντησαν στα ερωτήματα του δημοσιογράφου.
Η ιστορία των αμφιλεγόμενων ισχυρισμών της Trump Mobile δεν σταματά εκεί. Κατά την παρουσίαση του T1, η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι το τηλέφωνο παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά «Made in the USA» εξαφανίστηκε σύντομα από την ιστοσελίδα, γεγονός που εγείρει περαιτέρω ερωτήματα για την αξιοπιστία της εταιρείας και την ακρίβεια των ισχυρισμών της.
Συνολικά, η Trump Mobile φαίνεται να συνεχίζει την τακτική της να πουλά υποσχέσεις και refurbished τηλέφωνα χωρίς να παρέχει σαφείς εγγυήσεις ή υπευθυνότητα προς τους πελάτες. Το T1 παραμένει ακόμα ανύπαρκτο, αλλά οι ανακατασκευασμένες συσκευές αποτελούν τον νέο τρόπο της εταιρείας να αντλεί κέρδος από τους καταναλωτές, με την ίδια αμφίβολη αξιοπιστία που την χαρακτηρίζει από την αρχή.





