11.8 C
Cyprus
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
More

    Viral οι διακοπές του Mark Zuckerberg – Δείτε το τεράστιο γιοτ των 300 εκατ. δολαρίων

    Η Mark Zuckerberg κάνει διακοπές στην Ιταλία με το τεράστιο γιοτ του, το Launchpad, και το συνοδευτικό του γιοτ, το Wingman. Ο ιδρυτής του Facebook εθεάθη αρχικά κοντά στο μικρό νησί Έλβα στην Τοσκάνη και αργότερα έφτασε σε ένα λιμάνι κοντά στη Νάπολη.

    Για τους περισσότερους κατοίκους, αυτό δεν είναι κάτι που βλέπουν κάθε μέρα. Οι φωτογραφίες έγιναν γρήγορα viral, και παρόλο που το γιοτ ήταν αγκυροβολημένο αρκετά μακριά από την παραλία, οι fans αναγνώρισαν αμέσως το σούπεργιοτ Launchpad, μήκους 118 μέτρων, του δισεκατομμυριούχου. Ο Zuckerberg προσπάθησε να διατηρήσει ένα σχετικά χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας τα συνηθισμένα “καυτά” σημεία της Ιταλίας, όπως το Πορτοφίνο ή τη Βενετία. Κάπως έτσι, οι διακοπές του στην Ιταλία ξεκίνησαν κοντά στην Έλβα. Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές! Δεν υπάρχει τρόπος να βάλουμε τις λέξεις «χαμηλό προφίλ» και «σούπεργιοτ» στην ίδια πρόταση εύκολα.

    Οι φωτογραφίες του γιοτ δημοσιεύτηκαν πρώτα στο Facebook και στη συνέχεια έγιναν viral και αναδημοσιεύτηκαν από διάφορα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Αφού έφυγε από την Έλβα, ο CEO της Meta ταξίδεψε νότια σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Καστελάμαρε ντι Στάμπια. Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, το γιοτ φαίνεται γιγαντιαίο σε ένα μικρό λιμάνι, δίπλα σε πολύ μικρότερα σκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του άλλου γιοτ που ανήκει στον Mark Zuckerberg, του «Wingman». Το Launchpad είναι σαν μια πόλη πάνω στο νερό, αφού είναι μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Κόστισε στον Zuckerberg περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για να το αγοράσει και επιπλέον 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε λειτουργικά έξοδα. Ενδιαφέρον είναι ότι το Launchpad κατασκευάστηκε από τη Feadship, το ίδιο ναυπηγείο που κατασκεύασε και το γιοτ του Bill Gates.

    Related Articles



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»