15.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Βρετανός έγινε ο πρώτος λήπτης τεχνητού ματιού με 3D εκτύπωση

    Στο παρελθόν, τα προσθετικά μέλη δε σχεδιάζονταν αναγκαστικά καθ’ ομοίωση του ανθρωπίνου σώματος, αφού κύριο μέλημα ήταν να είναι λειτουργικά. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός, αρχίζουμε να βλέπουμε πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα και μάλιστα κάποια από αυτά είναι αρκετά hi-tech, ώστε να μιμούνται τις λειτουργίες του σώματος.

    Η εμπειρία του 40χρονου Steve Verze

    Σήμερα, φτάσαμε στο σημείο, όπου στη Βρετανία ένας μηχανικός με το όνομα Steve Verze έγινε ο πρώτος λήπτης τεχνητού ματιού με 3D εκτύπωση. Όπως μπορούμε να δούμε και στη φωτογραφία, δεν είναι εμφανές πιο μάτι είναι το προσθετικό, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία δημιουργεί μια πιο ρεαλιστική εμφάνιση και μπορεί να προσφέρει την αίσθηση του «βάθους».

    Ο 40χρονος Βρετανός έχασε το αριστερό του μάτι όταν ήταν 20 ετών. Από τότε φορούσε τεχνητό μάτι κατασκευασμένο από πορσελάνη, χωρίς όμως να είναι ικανοποιημένος. Παρά το γεγονός ότι τα πειραματικά εκτυπωμένα τεχνητά μάτια δεν θα επαναφέρουν την όραση του, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό, καθώς το εκτυπωμένο μέλος αποτελεί ακριβές αντίγραφο του αμφιβληστροειδούς φακού του δεξιού ματιού του.

    Διαβάστε επίσης:

    15χρονος σημάδεψε με όπλο περιπολικό για ένα βίντεο στο Tik Tok

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»