12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    World Economic Forum 2020: «Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World»

    Με τίτλο «Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World», αρχίζει από αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα το 50ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός Ελβετίας. Στην φετινή συνάντηση, αναμένονται περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες από 117 χώρες, ανάμεσα τους αρχηγοί κρατών όπως ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, μαζί με 1.680 επικεφαλής του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα επικεντρωθούν , όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «στην ανανέωση της αντίληψης του “καπιταλισμού των ενδιαφερομένων” για την υπέρβαση της ανισότητας των εισοδημάτων, της κοινωνικής διάσπασης και της κλιματικής κρίσης».

    Σημειώνεται πως ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» (όπως μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά το «stakeholder capitalism») αποτελεί ένα σύστημα στο οποίο οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερομένων. Μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων είναι οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι εργαζόμενοι, οι μέτοχοι και οι τοπικές κοινότητες. Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, ο σκοπός μιας εταιρείας είναι να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία και όχι να μεγιστοποιήσει τα κέρδη και να αυξήσει την αξία των μετόχων εις βάρος άλλων ενδιαφερόμενων μερών.

    To φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα έχει ως οδηγό του το πρόσφατα ανακοινωθέν Davos Manifesto 2020, που βασίζεται στο αρχικό μανιφέστο του 1973, θέτοντας ένα όραμα για τον καπιταλισμό των ενδιαφερομένων μερών που περιστρέφεται γύρω από τη δίκαιη φορολογία, τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε έξι βασικούς τομείς δραστηριότητας: οικολογία, οικονομία, κοινωνία, βιομηχανία, τεχνολογία και γεωπολιτική. Αυτά τα θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο περίπου 400 διαφορετικών συνεδριών, το 1/3 από τις οποίες θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»