17.7 C
Cyprus
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Dune 2: Ισχυρές επιδόσεις στο παγκόσμιο Box Office

    Το επικό Dune 2, με πρωταγωνιστές τους Timothée Chalamet και Zendaya έτυχε θερμής υποδοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη. Έχει αρκετό ενδιαφέρον τώρα να δούμε τις επιδόσεις της ταινίας στο παγκόσμιο box office, καθώς οι εταιρείες Warner Bros. και Legendary Entertainment ξόδεψαν 190 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση της ταινίας στο παγκόσμιο κοινό.

    Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ ακριβή παραγωγή, το Dune 2 εξακολουθεί να φέρνει χρήματα στα ταμεία, πλησιάζοντας τα 700 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, το έπος επιστημονικής φαντασίας του σκηνοθέτη Denis Villeneuve συγκέντρωσε 276 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 419 εκατομμύρια δολάρια στις υπόλοιπες αγορές, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 695,8 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από οκτώ εβδομάδες προβολής. Είναι ένα εντυπωσιακό ορόσημο στη μετα-πανδημική εποχή· μόνο πέντε ταινίες το 2023, οκτώ το 2022 και πέντε το 2021 κατάφεραν να ξεπεράσουν το “μαξιλάρι” των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σε αυτό το σημείο, το “Dune 2” είναι η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα του 2024 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, οι μεγαλύτερες αγορές είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (48,8 εκατομμύρια δολάρια), η Κίνα (48,5 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (42,6 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (39,7 εκατομμύρια δολάρια) και η Αυστραλία (22,5 εκατομμύρια δολάρια). Το Dune 2 εξερευνάει το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος – καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος – ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

    Σημειώνεται ότι το 2021, η πρώτη ταινία Dune είχε περιορισμένη εισπρακτική επιτυχία επειδή κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο HBO Max. Ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς, ωστόσο, το “Dune” κατάφερε να φέρει στα ταμεία 402 εκατομμύρια παγκοσμίως.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»