13.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Launch Event @Barcelona 2020: “Επιμονή στο αύριο κι ένα Mate Xs που κλέβει την παράσταση”!

    To 2019 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ιδιαίτερη και περίεργη χρονιά για την Huawei, μια χρονιά ανακατάξεων αλλά και τολμηρών αποφάσεων και ρήξεων με το παλιό. Η γνωστή σε όλους μας αντιπαράθεση άλλωστε με τις Η.Π.Α και όλα αυτά που έφερε μαζί (αδυναμία χρήσης Google Services, PlayStore κ.λπ.) είναι ένα έργο που ακόμη… το τέλος του δεν έχει γραφτεί. Ωστόσο η κινεζική εταιρεία σε καμία περίτπωση δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της εξέλιξης και εμμένοντας στις ίδιες αξίες που την έκαναν τόσο αγαπητή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Αυτή είναι μια φιλοσοφία που δεν αλλάζει και αυτό είναι κάτι που φάνηκε και στο ειδικό launch event που έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη σήμερα 24.2, στη σκία της ακύρωσης του Mobile World Congress 2020 εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για την διασπορά του Κορονοϊού. Ο CEO της Huawei, Richard Yu, στην παρουσίαση του ενημέρωσε τόσο τους εκπροσώπους των media που είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην Βαρκελώνη, αλλά και μέσω live streaming για όλα τα μελλοντικά σχέδια που έχει στο συρτάρι της ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας. Και πιστέψτε μας τα σχέδια της είναι “πολλά” από τη στιγμή που η Huawei κατάφερε να σημείωση αύξηση των εσόδων της κατά 18% year-to-year, ενώ είναι το νούμερο 2 στον κόσμο στις πωλήσεις smartphones, γνωρίζοντας άνοδο της τάξεως του 16.8%. Μάλιστα, τα νούμερα της είναι άκρως εντυπωσιακά τόσο στην αγορά των wearables και των PC, όσο και των audio-based προϊόντων….

    Συνεχίζοντας λοιπόν στον ίδιο δρόμο της καινοτομίας και της εξέλιξης, η Huawei αποκάλυψε το αναβαθμισμένο και ανανεωμένο Mate Xs, το οποίος επιχειρεί να επανακαθορίσει τα στάνταρ στην “άγουρη” (αλλά συγχρόνως εντυπωσιακή από τεχνολογικής πλευράς) αγορά των foldables. Με το πανίσχυρο Kirin 990 5G στα ενδότερα και ένα νέο πιο ανθεκτικό hinge μηχανισμό, πλέον το Mate Xs μπορεί να μεταδώσει μια πιο δυναμική και κυρίως ασφαλή αίσθηση στο χέρι. Ακόμη πιο στιβαρό και πιο γρήγορο, το Mate Xs προσφέρει 2 οθόνες στις 6,38 ίντσες και 6,86 ίντσες όταν είναι σε full folded status, ενώ όταν ξεδιπλωθεί η συνολική διαγώνιος του display φτάνει τις 8 ίντσες. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Richard Yu το νέο Mate Χ διαθέτει στρώματα από ζιρκόνιο και ένα νέο τύπο μετάλλου (liquid Metal) που του επιτρέπει να αντέχει περισσότερο στις κακουχίες. Φυσικά, όλα αυτα λεφτά είναι η CPU, η οποία σε συνδυασμό με την A.I. και το 5G παρέχει performance από… άλλο πλανήτη. Επιπλέον, το R&D τμήμα της Huawei δούλεψε εντατικά πάνω στην βελτίωση της αυτονομίας, με τα 4500mAh που διαθέτει πλέον να προσφέρουν 21% καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά. Φυσικά και το camera system δεν θα μπορούσε να μην αναβαθμιστεί αναλογώς, για αυτό και οι λάτρεις των mobile Photos έχουν στη διάθεση τους ένα setup που περιλαμβάνει φακό στα 40MP, 16MP Ultra Wide, 8MP TelePhoto και TOF. Αξίζει να σημειωθεί πως το μικρό κτήνος της Huawei έρχεται με 8GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο, καθώς επίσης και EMUI 10.0, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να χειρίζεται ταύτοχρονα δύο παράθυρα από την ίδια εφαρμογή και προσφέρει μια σειρά από features που τον διευκολύνουν στην καθημερινότητά του. Όπως έγινε γνωστό το ανανεωμένο foldable της Huawei θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Απρίλιο και η τιμή του θα προσεγγίζει τα 2.499 ευρώ, δίνοντας έτσι και στους Ευρωπαίους να πάρουν μία γεύση από το foldable… “μέλλον” (το Mate X είχε μείνει εντός των τειχών της Κίνας).

     

    Εκτός του Mate Xs, η Huawei μας επιφύλλασε σήμερα κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς ανακοίνωσε το MatePad Pro 5G, ένα tablet που δίνει άλλη διάσταση στην έννοια του flagship και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύσει την παραγωγικότητα του χρήστη του στα ύψη. Με απίστευτα μεγάλη οθόνη 10.8 ιντσών (προσφέρει 90% screen-to-body ratio), απίστευτα λεπτά bezels και έχοντας στην καρδιά του το πανίσχυρο Kirin 990 chipset αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια state-of-the art πρόταση που θα ικανοποιήσει όλους τους χρήστες πυο αναζητούν υψηλή παραγωγικότητα και… ατελείωτο AAA entertainment! Διαθέτοντας το EMUI10 και υποστηρίζοντας λειτουργίες Multi-Window και Multi-screen collaboration, όπως επίσης και τη δυνατότητα συνεργασίας με τα smartphones που υποστηρίζουν την τεχνολογία Huawei Tap, αλλά και supercharging φόρτιση η κινεζική εταιρεία μάλλον θα κάνει κίνηση MAT στη συγκεκριμένη κατηγορία μέσα στο 2020.

    Βέβαια εάν κάνει με το MatePad Pro 5G κίνηση ΜΑΤ, τότε με τα νέα laptops της θα κάνει Check-Mate, καθώς τα νέα MateBook όχι μόνο καλύπτουν όλο το διαφορετικό φάσμα των χρηστών, αλλά είναι πραγματικά ασυναγωνίστα στον τομεά της απόδοσης / τιμής. Πιο συγκεκριμένα, στο launch event της Βαρκελώνης, ο Richard Yu παρουσίασε τo φρέσκο MateBook X Pro. Πανάλαφρο με ultra-slim φιλοσοφία, με ένα εντυπωσιακό Ultra FullView display και performance που εγγυάται ότι ο χρήστης του θα παραμείνει παραγωγικός κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το MateBook X Pro είναι premium με όλη τη σημασία της λέξεως. Ανάλογα με το tech configuration που θα επιλέξει ο χρήστης του MateBook X Pro η τιμή του κυμαίνεται από τα 1499 – 1999 ευρώ και αναμφίβολα φαίνεται να αξίζει και το παραμικρό cent που θα δαπανήσετε για την αγορά του.

    Εκτός από τα παραπάνω, ο Richard Yu παρουσίασε και μία σειρά από modem / routers που ακολουθούν το πρότυπο Wi-Fi 6 και τα οποία όπως μπορείτε να φανταστείτε ενσωματώνουν όλη την τεχνογνωσία της Huawei στον συγκεκριμένο τομέα. Αδιαμφισβήτητα όμως όμως η “juicy” ανακοίνωση όλων έχει να κάνει με το AppGallery, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει μια νέα εποχή για τη γνωστή εταιρεία. Με το τρένο της Google να απομακρύνεται, o κινεζικός κολοσσός βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, δημιουργώντας τη δική της open platform. Τo όραμα της Huawei είναι αυτή τη στιγμή να γιγαντώσει το AppGallery, δημιουργώντας ένα safe και γεμάτο λύσεις περιβάλλον, το οποίο θα προσφέρει τις ίδιες (και καλύτερες) υπηρεσίες με την Google και φυσικά θα προσφέρει τεράστια ποικιλία εφαρμογών. Όπως πληροφορηθήκαμε πρόκειται για ένα project κολοσιαίων διαστάσεων, εξαιρετικά πολυδάπανο που εφόσον πετύχει θα δημιουργήσει έναν τρίτο πυλώνα ανάμεσα στο Store της Apple και το Play Store της Google. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα άκρως τολμηρό εγχείρημα, ωστόσο η Huawei έχει τόσο τα μέσα, όσο το ταλέντο και το “όραμα” που απαιτείται για να κερδίσει και αυτή τη μάχη και σίγουρα αναμένουμε με ανυπομονησία περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα (οι οποίες θα μας αποκαλυφθούν μέσα στις επόμενες μέρες)… Αν μη τι άλλο σε ένα ακόμη launch event, η Huawei είχε πολλά να μας πει και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων των φανατικών λάτρεων της υψηλής τεχνολογίας…

    **Τις επόμενες ώρες αναμένεται να έχουμε και πιο αναλυτικά reports για κάθε νέο προϊόν ξεχωριστά… 

     

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»