21.6 C
Cyprus
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
More

    Η Xiaomi ανεβάζει τον πήχη – Rear display 4 ιντσών στο νέο της flagship

    Η Xiaomi φαίνεται πως ετοιμάζει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις στη σειρά των premium smartphones της, καθώς νέες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το επερχόμενο Xiaomi 18 Pro θα διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερη πίσω οθόνη σε σχέση με τον προκάτοχό του.

    Η κινεζική εταιρεία είχε τραβήξει τα βλέμματα τον Σεπτέμβριο του 2025 με την παρουσίαση των Xiaomi 17 Pro και Xiaomi 17 Pro Max, δύο συσκευών που ξεχώρισαν χάρη στη δευτερεύουσα οθόνη στο πίσω μέρος. Το χαρακτηριστικό αυτό επέτρεπε στους χρήστες να βλέπουν ειδοποιήσεις, να ελέγχουν βασικές πληροφορίες και να χρησιμοποιούν τις κύριες κάμερες για selfies, αξιοποιώντας παράλληλα την πίσω οθόνη ως σκόπευτρο.

    Τώρα, σύμφωνα με νέα διαρροή από γνωστό λογαριασμό στο Weibo, η Xiaomi σχεδιάζει να ανεβάσει σημαντικά τον πήχη. Η πίσω οθόνη του Xiaomi 18 Pro φημολογείται ότι θα αυξηθεί από τις 2,7 ίντσες του σημερινού μοντέλου στις 4 ίντσες, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής και νέες δυνατότητες χρήσης.

    Η αύξηση αυτή δεν αφορά μόνο το μέγεθος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα οθόνη θα διαθέτει υψηλότερη φωτεινότητα και βελτιωμένη ανάλυση, γεγονός που θα οδηγήσει σε πιο καθαρή εικόνα και μεγαλύτερη ευκρίνεια. Παράλληλα, η πυκνότητα εικονοστοιχείων αναμένεται να είναι αισθητά αυξημένη, προσφέροντας πιο ποιοτική εμπειρία προβολής.

    Σύμφωνα με τη διαρροή, η οθόνη θα διατηρήσει το σχεδιαστικό ύφος με τις έντονα στρογγυλεμένες γωνίες, ενσωματώνοντας αρμονικά το σύστημα καμερών στο πίσω μέρος της συσκευής. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η πίσω οθόνη θα πλησιάζει σε μέγεθος ορισμένα compact smartphones προηγούμενων ετών, μετατρέποντας το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό από απλό gadget σε πραγματικό εργαλείο καθημερινής χρήσης.

    Παράλληλα, γίνεται λόγος για νέα λειτουργία προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αφορά κυρίως την κύρια οθόνη της συσκευής.

    Η σειρά Xiaomi 18 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει τα Xiaomi 18, Xiaomi 18 Pro και Xiaomi 18 Pro Max. Τα δύο κορυφαία μοντέλα αναμένεται να εξοπλιστούν με τον νέο Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro, ενώ το βασικό μοντέλο πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την απλή έκδοση του ίδιου επεξεργαστή.

    Εφόσον οι πληροφορίες αποδειχθούν ακριβείς, η Xiaomi δείχνει αποφασισμένη να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, επενδύοντας σε χαρακτηριστικά που μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία χρήσης.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»