20.4 C
Cyprus
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
More

  Καταιγισμός από νέα Lenovo Legion στη CES 2023!

  Η νέα σειρά Lenovo Legion για το 2023, αποτελούμενη από PC, οθόνες και περιφερειακά έτοιμα να ριχτούν στη μάχη, παρουσιάστηκε σήμερα οριοθετώντας τα νέα πρότυπα για το PC Gaming της νέας χρονιάς, παρέχοντας στους gamers το πλεονέκτημα που χρειάζονται για να κατακτήσουν την κορυφή. Η Lenovo τιθασεύει την ωμή δύναμη του PC gaming μέσα από τη νέα σειρά των προτάσεών της για τη CES® 2023, ξεκλειδώνοντας την ελευθερία που οδηγεί στην κυριαρχία στο ψηφιακό πεδίο μάχης, μέσα από επιδόσεις ρυθμιζόμενες από τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους gamers να τσακίζουν τόσο τα framerates, όσο και τον ανταγωνισμό.

  Στις ολοκαίνουργιες προτάσεις για το 2023 κυριαρχεί το νέο Lenovo LA AI chip, το παγκοσμίως πρώτο αποκλειστικά AI chip σε gaming laptop, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα νέα Lenovo Legion Pro 7 και 7i (16’’, 8) laptop καθώς και στο Lenovo Legion Pro 5 και 5i (16’’, 8) laptop. H Lenovo AI Engine+, βασισμένη στο Lenovo LA AI chip, αξιοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, προκειμένου να προσαρμόζει τις επιδόσεις κατά το βέλτιστο τρόπο. Το chip χρησιμοποιεί λογισμικό μηχανικής μάθησης, το οποίο εφαρμόζεται μέσω του Lenovo Vantage, προκειμένου να βοηθά στην παρακολούθηση των FPS στη ροή του παιχνιδιού και να προσαρμόζει δυναμικά το σύστημα για μέγιστες επιδόσεις. Προσφέροντας έως και κατά 15% υψηλότερο TDP, αυτός ο συνδυασμός υλικού εξοπλισμού και λογισμικού μηχανικής μάθησης επιτρέπει στις συσκευές της σειράς Lenovo Pro να προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Τόσο τα laptop Lenovo Legion Pro 7i όσο και τα Lenovo Legion Pro 5 και 5i συνοδεύονται από το Tobii Horizon, προσφέροντας τεχνολογία παρακολούθησης των κινήσεων του κεφαλιού χωρίς ανάγκη ειδικού εξοπλισμού, η οποία χαρίζει στους παίκτες ένα επιπλέον επίπεδο ρεαλισμού όταν παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, καθώς και το Tobii Aware.

  Στα desktop, η νέα γενιά των Lenovo Legion towers κατακτά την κορυφή των μέγιστων δυνατοτήτων και επιδόσεων, μέσα από τα Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) και Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8) που μόλις παρουσιάστηκαν, εφοδιασμένα με έως και 13ης γενιάς Intel® Core™ desktop επεξεργαστές, καθώς και κάρτες γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Series, ενώ το νέο Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) διαθέτει έως και AMD® Ryzen™ 9 επεξεργαστές, συνδυασμένους με AMD Radeon™ RX 7000 series ή NVIDIA GeForce RTX 40 Series κάρτες γραφικών. Η σειρά προϊόντων Lenovo Legion ολοκληρώνεται με ολοκαίνουργιες οθόνες, ανάμεσά τους τη Lenovo Legion Y27f-30 FHD 27 ιντσών και τη Lenovo Legion Y27qf-30 QHD επίσης 27 ιντσών, ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τόσο των gamers, όσο και των δημιουργών περιεχομένου.

  Όλα τα Lenovo Legion PC έχουν Windows 11 καθώς και μια τρίμηνη συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate, έτσι ώστε οι gamers να μπορούν να ριχτούν στη μάχη από την πρώτη στιγμή. Ο ήχος στις νέες προτάσεις της σειράς Legion υποστηρίζεται από το Nahimic by SteelSeries, το οποίο προσφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα χάρη στον απόλυτα καθαρό, τρισδιάστατο ήχο, που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν τους συμπαίκτες τους ακόμη πιο καθαρά, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν καλύτερη αντίληψη της προέλευσης του ήχου, χαρακτηριστικό που παιζει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της κορυφής. Οι χρήστες που επιλέγουν να μεταδώσουν τα παιχνίδια τους θα εκτιμήσουν την ευκολία ρύθμισης και τα EQ controls, που τους επιτρέπουν να διατηρούν την προσοχή τους εστιασμένη στην ουσία, την κατάκτηση της νίκης. Το λογισμικό Lenovo Vantage προσφέρει μια επιπλέον ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων, ανάμεσά τους dashboard καταγραφής επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο, ρυθμίσεις overclocking καθώς και έξυπνο μηχανισμό ελέγχου της ταχύτητας των ανεμιστήρων, μέσα από μια νέα, προσαρμοζόμενη λειτουργία που επιτρέπει στους gamers να εξασφαλίζουν κάθε δυνατό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Επίσης, όλα τα Lenovo Legion παρέχονται με το Legion Arena, το οποίο συγκεντρώνει όλους τους τίτλους που διατηρεί ο χρήστης στις διάφορες πλατφόρμες, ώστε να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του από ένα σημείο, για να βρίσκει εύκολα το παιχνίδι που θέλει να παίξει. Διατίθεται επίσης η υπηρεσία Legion Ultimate Support, για όσους επιθυμούν πρόσβαση σε προηγμένη τεχνική υποστήριξη, σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, από ειδικούς που διαθέτουν απόλυτα συγκεκριμένες γνώσεις ανά τίτλο, ώστε να βοηθούν τους χρήστες να αξιοποιούν στο μέγιστο τις Lenovo Legion συσκευές τους, με δυνατότητα απομακρυσμένης επίλυσης θεμάτων, καθώς και επιτόπου υποστήριξη την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

  «Η σειρά Lenovo Legion χαράσσει ένα νέο μονοπάτι προς τις κορυφαίες gaming επιδόσεις, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, ώστε να ωθήσει τα framerates ακόμη ψηλότερα, προσφέροντας στους χρήστες το απόλυτο πλεονέκτημα», δήλωσε ο Ouyang Jun, Vice President και General Manager του Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group της Lenovo. «Οι ολοκαίνουργιες προτάσεις της σειράς Lenovo Legion θέτουν τα νέα πρότυπα του εξυπνότερου, αποδοτικότερου gaming».

  Έξυπνες Σχεδιαστικές Επιλογές και Τεχνητή Νοημοσύνη: τα Lenovo Legion Pro 7i και Lenovo Legion Pro 7

  Τα επιβλητικά Lenovo Legion Pro 7i και Lenovo Legion Pro 7 στις 16 ίντσες -οι ισχυρότεροι gaming laptop υπολογιστές στον πλανήτη στις 16 ίντσες, με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης- έρχονται να αποτελέσουν ισχυρότατο σύμμαχο κάθε χρήστη που αναζητά ένα πλεονέκτημα, καθώς επιλέγει το δρόμο του προς την κορυφή. Προτείνονται με έως και τους τελευταίας τεχνολογίας, 13ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές ή AMD Ryzen 7000, και έως τις ολοκαίνουργιες κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 40 Series για φορητούς υπολογιστές.

  Όλα αυτά τα κορυφαία εξαρτήματα έχουν τη δυνατότητα να αποδίδουν στο μέγιστο για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα χάρη στην τεχνολογία ColdFront 5.0 με Hybrid Thermals που παρουσίασε η Lenovo, καθώς διαθέτουν ενισχυμένο Vapor Chamber που καλύπτει τόσο τον επεξεργαστή, όσο και την κάρτα γραφικών στα μοντέλα με κάρτες NVIDIA GeForce RTX 4090 και RTX 4080 ή ειδικό θάλαμο ψύξης του επεξεργαστή με υβριδικό σύστημα εκτόνωσης της θερμότητας στα μοντέλα με κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4070. Οι επεξεργαστές διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες χάρη στην έγχυση υγρού μετάλλου, γεγονός που μεταφράζεται σε μηδενικό throttling, ενώ η θερμότητα αποβάλλεται μέσα από τις θηριώδεις θυρίδες εκτόνωσης στην πίσω πλευρά και τα πλαϊνά μέρη του σασί, καταγράφοντας συνολικά 235W TDP. To Lenovo LA AI chip, το οποίο τροφοδοτεί το Lenovo AI+ Engine, ωθεί τις επιδόσεις ακόμη ψηλότερα, μεγιστοποιώντας τον αριθμό των frames ανά δευτερόλεπτο, για μια ασύλληπτη gaming εμπειρία.

  Όλη αυτή η απεικονιστική μαγεία σημαίνει πως κάθε καρέ από τις επικές νίκες του χρήστη αποτυπώνεται με αστραπιαία ταχύτητα και κρυστάλλινη διαύγεια πάνω στο PureSight Gaming Display της Lenovo, στα 16:10 WQXGA και ανάλυση 2560x1600, ικανό να υποστηρίξει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως τα 240Hz. Όλη αυτή η δύναμη είναι διαθέσιμη άμεσα μέσα από το TrueStrike Keyboard των μοντέλων Lenovo Legion, με οπίσθιο, ρυθμιζόμενο φωτισμό RGP ανά πλήκτρο, χάρη στο Lenovo Legion Spectrum.

  Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν gaming on-the-go, η έως 99.99Whr Super Rapid Charge μπαταρία, η μεγαλύτερη μπαταρία που επιτρέπεται σε αεροπλάνο, σε συνδυασμό με την τεχνολογία ταχείας φόρτισης, προσφέρουν αδιάκοπo παιχνίδι. Όλα αυτά, φιλοξενούνται μέσα σε μεταλλικά άνω και κάτω καλύμματα, διαθέσιμα στην απόχρωση Onyx Grey.

  Έτοιμα για Δουλειά, Ασυγκράτητα στο Παιχνίδι: τα Lenovo Legion Pro 5i και Lenovo Legion Pro 5

  Όταν μία συσκευή χρειάζεται να είναι ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη για εργασία και παιχνίδι, όλη την ημέρα, η απάντηση βρίσκεται στα Lenovo Legion Pro 5i και Lenovo Legion Pro 5, στις 16 ίντσες. Ο σχεδιασμός του, με σαφείς παραπομπές στα esports, μαρτυρά την παρουσία ενός πανίσχυρου gaming υπολογιστή στην καρδιά της συσκευής, διαθέσιμου είτε με 13ης γενιάς Intel Core επεξεργαστή, είτε με AMD Ryzen 700 Series, που πλαισιώνουν μια κάρτα γραφικών έως και NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο. Τα επιμέρους στοιχεία διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες χάρη στο ColdFront 5.0 που συνοδεύει τα Lenovo Legion και αξιοποιεί τα πελώρια συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής αέρα, ενώ διαθέτει ένα διπλό σύστημα ανεμιστήρων υψηλών επιδόσεων, αλλά και προηγμένο, υβριδικό σύστημα εκτόνωσης θερμότητας, ικανό να διοχετεύει περισσότερο αέρα μέσω των εξαιρετικά αποδοτικών θυρών εξόδου, στοιχεία που επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει μια αθόρυβη και δροσερή εμπειρία gaming. Το Lenovo LA AI chip παρακολουθεί τα φορτία του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, έτοιμο να προχωρήσει σε δυναμική προσαρμογή της διαχείρισης των θερμικών φορτίων, ώστε να αντλήσει ακόμη περισσότερες επιδόσεις από το σύστημα, όταν αυτό χρειάζεται. Oι ρυθμίσεις του Lenovo LA1 chip μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω μέσω του Lenovo Vantage, το οποίο παρέχει πλήρη έλεγχο των ανεμιστήρων, ρυθμίσεις overclocking και όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα 200W συνολικού TGP, ώστε ο ανταγωνισμός να γονατίσει, εντός και εκτός της ψηφιακής αρένας.

  Οι επικές δυνατότητες σε επίπεδο γραφικών που κρύβονται μέσα στα σασί των Lenovo Legion Pro 5i και Lenovo Legion Pro 5 ζωντανεύουν χάρη στο 16 ιντσών Lenovo PureSight Gaming Display στα 16:10 WQXGA με έως και 240Hz μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, την ίδια στιγμή που το πληκτρολόγιο Spectrum 4-zone RGB TrueStrike προσφέρει στο χρήστη ακόμη στενότερη επαφή με τη δράση. Για ακόμη πιο κομψή εμφάνιση, το πληκτρολόγιο TrueStrike διατίθεται επίσης με λευκό οπίσθιο φωτισμό. Το Lenovo Legion Pro 5 διαθέτει μπαταρία 80Whr Super Rapid Charge6, ικανή να τροφοδοτεί κάθε υπολογιστική ανάγκη μέσα στην τάξη ή on-the-go. Αυτές οι εντυπωσιακές συνθέσεις φιλοξενούνται ανάμεσα σε ένα μεταλλικό άνω κάλυμμα και ένα κάτω κάλυμμα από πολυμερές, διαθέσιμα είτε σε Onyx Grey είτε σε Abyss Blue αποχρώσεις7.

  Αξιοποίησε την Τεράστια Δύναμη του Lenovo Legion Tower 7i και Γίνε ο Απόλυτος Κυρίαρχος

  Δεν υπάρχει πύλη ικανή να το συγκρατήσει: το θηρίο είναι εδώ, κατασκευασμένο για να προσφέρει τεράστια ισχύ και κορυφαίες επιδόσεις. Για όσους επιθυμούν να θωρακίσουν το στρατηγείο τους στο σπίτι, η νέα γενιά 34L Lenovo Legion Tower 7i κυριαρχεί στο gaming τοπίο, εφοδιασμένη με έως και τελευταίας 13ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές, ικανούς να προσφέρουν μοναδικές επιδόσεις και τη δυνατότητα επίτευξης κάθε στόχου. Δείτε τους ψηφιακούς κόσμους να ζωντανεύουν μέσα από τις επιλογές σε κάρτα γραφικών από τη NVIDIA GeForce RTX 40 Series, οι οποίες προσφέρουν κορυφαία framerates, εξαιρετικά χαμηλό latency και τεχνολογία ray tracing, επιτρέποντας τόσο στους gamers όσο και τους δημιουργούς περιεχομένου να βιώσουν νέους τρόπους παιχνιδιού, μετάδοσης εικόνας και δημιουργίας νέου υλικού. Εφοδιασμένες με έως και 64GB μνήμης DDR5 RAM στα 5600Μhz, υπεραρκετής ώστε να εκμηδενίσει τον ανταγωνισμό, οι νέες προτάσεις της Lenovo προσφέρουν ακόμη πιο δυναμικές gaming εμπειρίες, ακόμη κι όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με ιδιαίτερα απαιτητικά, multitasking φορτία.

  Η ισχύς που προσφέρουν αυτοί οι επεξεργαστές ωθείται στο μέγιστο όριο, χάρη στο μεγαλύτερο VRM heatsink, έως και έξι ισχυρούς αλλά αθόρυβους ARGB ανεμιστήρες, εμπρόσθιο bezel ενίσχυσης της ροής του αέρα με τρισδιάστατο σχεδιασμό και προαιρετικό σύστημα υδρόψυξης, καταλήγοντας σε θρυλικές επιδόσεις της τάξης των 260W TDP. Αυτές οι συγκλονιστικές επιδόσεις σε επίπεδο γραφικών πλαισιώνονται από τα ολοκαίνουργια, πλήρως ρυθμιζόμενα Lenovo Legion 12-ARGB lightning effects, τα οποία αναδεικνύονται ανεμπόδιστα μέσα από το πλαϊνό κάλυμμα από tempered γυαλί – αξιοποιώντας τα έως και 6TB αποθηκευτικού χώρου (3x 2TB SSD) που επαρκούν για περισσότερους από 1000 ΑΑΑ τίτλους, τοποθετημένους σε ένα τροφοδοτικό 1200W το οποίο διοχετεύει υπεραρκετή ενέργεια σε όλη τη σύνθεση.

  Το σασί του Lenovo Legion Tower 7i είναι διαθέσιμο σε απόχρωση Storm Grey7 και διαθέτει μια σειρά από εύκολα προσβάσιμες θύρες, ανάμεσά τους δύο θύρες USB-A 3.2, δύο θύρες USB-A 2.0 και δύο Audio jacks στη μπροστινή πλευρά του. Στην πίσω πλευρά συναντά κανείς τέσσερις θύρες USB-A 3.2, δύο θύρες USB-A 2.0, μία θύρα USB-C® (20Gbps) και μία θύρα USB-A 3.2 (10Gbps), καθώς και θύρες RJ45 και stereo audio.

  Φτιαγμένα για τα Παιχνίδια του Αύριο: τα Lenovo Legion Tower 5i και Lenovo Legion Tower 5

  Τα 26L Lenovo Legion Tower 5i και Lenovo Legion Tower 5 desktop PC είναι κατασκευασμένα για να φέρουν το μέλλον του gaming στο σπίτι σας. Σαρωτικά γρήγορες επιδόσεις μέσα από τις συνθέσεις του Lenovo Legion Tower 5i, με επεξεργαστές 13ης γενιάς Intel Core, συνδυασμένους με κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 40 Series ή το Lenovo Legion Tower 5 με επεξεργαστή ΑΜD Ryzen 7000 series, συνδυασμένο είτε με NVIDIA GeForce RTX 40 Series είτε με AMD Radeon RX 7000 series κάρτες γραφικών και έως 32GB DDR5 RAM στα 5600Mhz και έως 2x 1TB SSD, στα οποία παρέχει άφθονη ενέργεια ένα 90% modular PSU στα 850W9.

  Όποιο και αν είναι το φορτίο, οι νέοι Lenovo Legion Tower 5i and Lenovo Legion Tower 5 μπορούν να ανταποκριθούν στα πάντα, από AAA τίτλους μέχρι esports, ενώ παράλληλα παραμένουν δροσεροί και αθόρυβοι, χάρη στους έως και 5 ARGB lightingequipped ανεμιστήρες που απομακρύνουν περισσότερο θερμό αέρα ταχύτερα μέσα από τα εμπρόσθια bezels του σασί, ενώ προαιρετικά υπάρχει και η επιλογή γυάλινου πλαϊνού καλύμματος για όσους θέλουν να απολαύσουν τα RGB φώτα της νίκης. Τα Lenovo Legion Tower 5i και Lenovo Legion Tower 5 είναι διαθέσιμα σε απόχρωση Storm Grey7, εφοδιασμένα με δύο εύκολα προσβάσιμες θύρες USB-A 3.2 (5Gbps) και μια συνδυαστική audio θύρα στη μπροστινή πλευρά.

  Η Επόμενη Γενιά Οπτικής Εμπειρίας για Εργασία και Διασκέδαση

  Για εκείνους τους gamers που θέλουν υψηλότερες αναλύσεις επιδόσεων, ρυθμούς ανανέωσης και χρόνους απόκρισης στα esports, η αναζήτηση για την ιδανική απάντηση σταματά στις οθόνες 27 ιντσών Lenovo Legion Y27qf-30 και Lenovo Legion Y27f-30. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πιστοποίηση Eyesafe® Τεχνολογίας Χαμηλού Μπλε Φωτισμού, βοηθώντας στον περιορισμό της καταπόνησης των ματιών και της προστασίας της υγείας τους.

  Η οθόνη ανάλυσης 2560×1440 που βρίσκεται στην καρδιά της Lenovo Legion Y27qf-30 διαθέτει χρόνο απόκρισης στα 0,5 ms10, και ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz με δυνατότητα υπερχρονισμού στα 250Hz. Η υποστήριξη της τεχνολογίας AMD FreeSync™ Premium και Adaptive Sync διασφαλίζουν μια gaming εμπειρία απαλλαγμένη από screen tearing. Η οθόνη της Lenovo Legion Y27qf-30, με τεχνολογία IPS, χρωματικό φάσμα 125% sRGB, 95% DCI-P3, χρωματική υποστήριξη 1.07b, χρωματικό βάθος 10bit, χρωματική ακρίβεια Delta E ≦2 και πιστοποίηση φωτεινότητας VESA HDR 400, αποδίδει ρεαλιστικά χρώματα με εξαιρετική φωτεινότητα και αντίθεση. Τα δύο ενσωματωμένα ηχεία 3W ενισχύουν την ατμόσφαιρα των ψηφιακών κόσμων που εξερευνά ο χρήστης. Ο εργονομικός σχεδιασμός της οθόνης περιλαμβάνει και θέση στήριξης κινητού στη βάση της.

  Αντίστοιχα, η 27 ιντσών Lenovo Legion Y27f-30, με τεχνολογία FHD και ανάλυση στα 1920×1080 προσφέρει ομαλές εμπειρίες σε άκρως ανταγωνιστική τιμή, με ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz και δυνατότητα υπερχρονισμού στα 280Hz, καθώς και υποστήριξη AMD FreeSync Premium και Adaptive Sync. Η οθόνη, με τεχνολογία IPS, 113% sRGB, 90,7% DCI-P3 χρωματικό φάσμα, χρωματική ακρίβεια Delta E ≦2 και πιστοποίηση φωτεινότητας VESA HDR 400 προσφέρει πιστή απεικόνιση χρωμάτων και αντίθεση, που πραγματικά ζωντανεύουν τα παιχνίδια.

  TECH SPECS

    Legion Pro 7i (16”, 8) Legion Pro 7 (16”, 8)
  Dimensions & Weight (mm) 363.4 x 262.15 x  21.95 -25.9mm

   

  (inches) 14.3″ x 10.32″ x  0.86″-1.01”

   

  Starting at 2.8kg (6.17lbs)

   

  (mm) 363.4 x 262.15 x  21.95 -25.9mm

   

  (inches) 14.3″ x 10.32″ x  0.86″-1.01”

   

  Starting at 2.8kg (6.17lbs)

  Display 16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240Hz VRR / 3 ms Response Time w/ OverDrive / 100% RGB

  / 500 nits / Up to VESA DisplayHDR 400

  Certified / Dolby Vision Support / NVIDIA G-SYNC  / TUV Rheinland Certified / X-Rite Pantone Certified)

  16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240Hz VRR / 3 ms Response Time w/ OverDrive / 100% RGB

  / 500 nits / Up to VESA DisplayHDR 400

  Certified / Dolby Vision Support / NVIDIA G-SYNC / AMD FreeSync™ Premium / TUV Rheinland Certified / X-Rite Pantone Certified)

  Processor 13th Gen Intel® Core™ i9-13900HX

   

  13th Gen Intel® Core™ i7-13700HX

   

  AMD Ryzen™ 9 7945HX

   

   

   

  Graphics NVIDIA® GeForce RTX™ 4090

  Laptop GPU 16 GB GDDR6 (175W)

   

  NVIDIA GeForce RTX 4080

  Laptop GPU 12 GB GDDR6 (175W)

   

  NVIDIA GeForce RTX 4070

  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)

  MUX Supported

   

  NVIDIA GeForce RTX 4090

  Laptop GPU 16 GB GDDR6 (175W)

   

  NVIDIA GeForce RTX 4080

  Laptop GPU 12 GB GDDR6 (175W)

   

   

  AI Chip LA2-Q LA2-Q
  Memory Up to 32GB (2 x 16GB)

  Overclocked 6000Mhz DDR5 Memory

   

  Up to 32GB (2 x 16GB)

  Overclocked 6000Mhz DDR5 Memory

  Storage Up to 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13

   

  Up to 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13
  Operating System Windows 11 Pro

  Windows 11 Home

   

  Windows 11 Pro

  Windows 11 Home

  Battery Up to 99.99Whr

  Super Rapid Charge (30min Charge 0~80% Capacity, 60min Charge 0~100% Capacity)

   

   

  Up to 99.99Whr

  Super Rapid Charge (30min Charge 0~80% Capacity, 60min Charge 0~100% Capacity)

   

  Power Adapter 330W Slim Gallium (GaN) Adapter

  300W Slim Adapter

  140W (Type-C™ Power Delivery)

   

  330W Slim Gallium (GaN) Adapter

  300W Slim Adapter

  140W (Type-C™ Power Delivery)

   

  Keyboard 1.5mm / Per Key RGB / .2mm Ditch / 100% Anti-Ghosting / WASD Switchable Set (4 Key Caps) / Legion Spectrum RGB Software Support 1.5mm / Per Key RGB / .2mm Ditch / 100% Anti-Ghosting / WASD Switchable Set (4 Key Caps) / Legion Spectrum RGB Software Support

   

  Camera Built-in Webcam (1080p / 720p) with E-Shutter and Tobii Horizon Support

   

  Built-in Webcam (1080p / 720p) with E-Shutter and Tobii Horizon Support

   

  Ports Left Side

  1 x Type C  (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4)  (RTX 4090 & RTX 4080 configs support Thunderbolt 4)

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

   

  Right Side

  1 x Audio Combo Jack

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

  1 x E-Shutter Button

   

  Rear

  1 x DC in

  1 x Type C (USB 3.2 Gen2 +DisplayPort1.4+

  Power Delivery 140W)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1

  1 x HDMI 2.1

  1 x RJ45

   

  Left Side

  1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4)

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

   

  Right Side

  1 x Audio Combo Jack

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

  1 x E-Shutter Button

   

  Rear

  1 x DC in

  1 x Type C (USB 3.2 Gen2 +DisplayPort1.4+

  Power Delivery 140W)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1

  1 x HDMI 2.1

  1 x RJ45

   

  Audio 2 x 2W Harman® Super Linear Speaker System and Smart Amp with Nahimic Audio

   

  2 x 2W Harman Super Linear Speaker System and Smart Amp with Nahimic Audio

   

  Microphone Dual Microphone Array

   

  Dual Microphone Array
  Connectivity Intel Killer™ Wi-Fi 6E (802.11 ax)

  2 x 2 Intel® Wi-Fi 6E (802.11 ax)

  Starting from Bluetooth 5.1

   

  2 x 2 Wi-Fi 6E (802.11 ax)

  Starting from Bluetooth 5.1

   

  Colors7 Onyx Grey

   

  Onyx Grey
     
  Legion Pro 5i (16”, 8) Legion Pro 5 (16”, 8)
  Dimensions & Weight  mm) : 363.4 x 260.4 x 21.9-26.75mm

  (inches) : 14.3″ x 10.25″ x 0.86″–1.05″

   

  Starting at 2.5kg (5.51lbs)

   

   mm) : 363.4 x 260.4 x 21.9-26.75mm

  (inches) : 14.3″ x 10.25″ x 0.86″–1.05″

   

  Starting at 2.5kg (5.51lbs)

  Display 16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240 Hz VRR / 3 ms Response Time w/ OverDrive / 100% RGB / 500 nits / Up to VESA DisplayHDR 400 Certified / Dolby Vision Support / NVIDIA G-SYNC and NVIDIA Advanced Optimus / TUV Rheinland Certified / X-Rite Pantone Certified)

   

  16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (165 Hz / 3 ms Response Time w/ OverDrive / 100% sRGB / 300 nits /Dolby Vision Support / NVIDIA G-SYNC and NVIDIA Advanced Optimus / TUV Rheinland Certified / X-Rite Pantone Certified)

   

  16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240 Hz VRR / 3 ms Response Time w/ OverDrive / 100% RGB / 500 nits / Up to VESA DisplayHDR 400 Certified / Dolby Vision Support NVIDIA G-SYNC / TUV Rheinland Certified / X-Rite Pantone Certified)

   

  16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (165 Hz / 3 ms Response Time w/ OverDrive / 100% sRGB / 300 nits /Dolby Vision Support / NVIDIA G-SYNC and NVIDIA Advanced Optimus / AMD Freesync Premium / TUV Rheinland Certified / X-Rite Pantone Certified)

  Processor 13th Gen Intel® Core™ i9-13900HX

   

  13th Gen Intel® Core™ i7-13700HX

   

  13th Gen Intel® Core™ i7-13500HX

   

  AMD Ryzen™ 9 7845HX

   

  AMD Ryzen™ 7 7745HX

   

  AMD Ryzen™ 5 7645HX

   

  Graphics
  NVIDIA® GeForce RTX™ 4070  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)
   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 4060  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)

   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 4050  Laptop GPU 6 GB GDDR6 (140W)

   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Laptop GPU 6 GB GDDR6 (95W)

   

  MUX Supported

   

   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 4070  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)
   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 4060  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)

   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 4050  Laptop GPU 6 GB GDDR6 (140W)

   

  NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Laptop GPU 6 GB GDDR6 (95W)

   

  MUX Supported

  AI Chip LA1 LA1
  Memory Up to 32GB (2 x 16GB) 5600Mhz DDR5 Memory

   

  Up to 32GB (2 x 16GB) 5600Mhz DDR5 Memory
  Storage Up to 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13

   

  Up to 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13
  Operating System Windows 11 Pro

  Windows 11 Home

   

  Windows 11 Pro

  Windows 11 Home

  Battery 80Whr

  Super Rapid Charge (30min Charge 0~80% Capacity, 60min Charge 0~100% Capacity)6

   

   

  80Whr

  Super Rapid Charge (30min Charge 0~80% Capacity, 60min Charge 0~100% Capacity)6

   

  Power Adapter 300W Slim Adapter

  230W Slim Adapter

  140W (Type-C™ Power Delivery)

   

  300W Slim Adapter

  230W Slim Adapter

  140W (Type-C™ Power Delivery)

   

  Keyboard 1.5mm / 4-Zone RGB (Option) / 100% Anti-Ghosting / WASD Switchable Set (4 Key Caps) / Legion Spectrum RGB Software Support

   

  1.5mm / 4-Zone RGB (Option) / 100% Anti-Ghosting / WASD Switchable Set (4 Key Caps) / Legion Spectrum RGB Software Support

   

  Camera Built-in Webcam (1080p / 720p) with E-Shutter and Tobii Horizon Support

   

  Built-in Webcam (1080p / 720p) with E-Shutter and Tobii Horizon Support
  Ports Left Side

  1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4)

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

   

  Right Side

  1 x Audio Combo Jack

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

  1 x E-Shutter Button

   

  Rear

  1 x DC in

  1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort1.4 + Power Delivery 140W)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1

  1 x HDMI 2.1

  1 x RJ45

   

  Left Side

  1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4)

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

   

  Right Side

  1 x Audio Combo Jack

  1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)

  1 x E-Shutter Button

   

  Rear

  1 x DC in

  1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort1.4 + Power Delivery 140W)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A)

  1 x Type A USB 3.2 Gen 1

  1 x HDMI 2.1

  1 x RJ45

  Audio 2 x 2W with Nahimic Audio

   

  2 x 2W with Nahimic Audio
  Microphone Dual Microphone Array

   

  Dual Microphone Array
  Connectivity 2 x 2 Intel Wi-Fi 6E (802.11 ax)

  Starting from Bluetooth 5.1

   

  2 x 2  Wi-Fi 6E (802.11 ax)

  Starting from Bluetooth 5.1

  Colors Onyx Grey, Abyss Blue7

   

  Onyx Grey, Abyss Blue7
     
  Legion Tower 7i (34L, 8)
  Dimensions & Weight (mm): 211 x 451.6 x 477.4

  (inches): 8.31’’ x 17.78’’ x 18.80’’

   

  Starting at 17kg (37.48lbs)

   

  Volume 34L

   

  Processor 13th Gen Intel® Core™ i9-13900K

   

  13th Gen Intel® Core™ i9-13900KF

   

  13th Gen Intel® Core™ i7-13700K

   

  13th Gen Intel® Core™ i7-13900KF

   

  Graphics Up to NVIDIA GeForce RTX 4090

   

  Memory 5600 MHz DDR5: 8 GB (1 x 8 GB)

   

  16 GB (1 x 16 GB / 2 x 8 GB)

   

  32 GB (2 x 16 GB / 4 x 8 GB)

   

  64GB (4 x 16GB)

   

  Storage 3.5″ SATA HDD 7200 RPM: 1 TB / 2 TB / 4 TB (2 x 2 TB) 13

   

  PCIe® NVMe™ TLC M.2 2280 SSD (Gen 4): 512 GB / 1 TB / 2 TB / 4 TB (2 x 2 TB) / 6 TB (3 x 2 TB)13

   

  Motherboard Intel® Z790 chipset, ATX-MB

   

  Operating System Windows 11 Pro

  Non-OS

   

  Power Supply 1200W, 90% (RTX 4090 / RTX 4080 16GB Only)

   

  850W, 90% ES

  500W, 88% ES

   

  Ports Front

  2 x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps)

  2 x USB 2.0

  1 x Audio Jack (Combo)

   

  Rear

  1 x USB-A 3.2 Gen 2×2 (20Gbps)

  1 x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps)

  4 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps)

  2 x USB 2.0

  6 x Audio

  1 x 2.5G Lan

   

  Connectivity 2×2 Intel® WiFi 6E (802.11 ax)[1]

  Bluetooth 5.2

   

  Colors Storm Grey7

   

   
  Legion Tower 5i (26L, 8) Legion Tower 5 (26L, 8)
  Dimensions & Weight (mm): 205 x 396.9 x 425.9

  (inches): 8.07’’ x 15.63’’ x 16.77’’

   

  Starting at 16kg (35.27lbs)

   

  (mm): 205 x 396.9 x 425.9

  (inches): 8.07’’ x 15.63’’ x 16.77’’

   

  Starting at 16kg (35.27lbs)

  Volume 26L

   

  26L
  Processor Up to 13th Gen Intel® Core™ i9-13900F

   

  Up to AMD Ryzen 9 7900

   

   

  Graphics Up to NVIDIA GeForce RTX 4070

   

  Up to AMD Radeon RX7500

   

  Up to NVIDIA GeForce RTX 4070

   

  Up to AMD Radeon RX7800X

   

  Memory 5600 MHz DDR5: 8 GB (1 x 8 GB)

  16 GB (1 x 16 GB / 2 x 8 GB)

  32 GB (2 x 16 GB)

   

  5600 MHz DDR5: 8 GB (1 x 8 GB)

  16 GB (1 x 16 GB / 2 x 8 GB)

  32 GB (2 x 16 GB)

   

  Storage 3.5″ SATA HDD 7200 RPM:

  1 TB / 2 TB[2]

   

  PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD (Gen 4): 256 GB /512 GB / 1 TB / 2 TB13

   

  3.5″ SATA HDD 7200 RPM:

  1 TB / 2 TB13

   

  PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD (Gen 4): 256 GB /512 GB / 1 TB / 2 TB13

   

  Motherboard Intel® B660, MATX

   

  AMD B650, MATX

   

  Operating System Windows 11 Pro

  Non-OS

   

  Windows 11 Pro

  Non-OS

  Power Supply 850W, 90% ES (only on the NVIDIA GeForce RTX 4070 configuration)

  500W, 88% ES

  350W, 85% ES

   

  850W, 90% ES (only on the NVIDIA GeForce RTX 4070 configuration)

  500W, 88% ES

  350W, 85% ES

  Ports Front

  2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps)

  1 x Audio Jack (Combo)

   

  Rear

  1 x USB-C 3.2 Gen 2 (10Gbps)

  2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps)

  4 x USB 2.0

  3 x Audio

  1 x 2.5G Lan

  1 x LED-Switch

   

  Front

  2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps)

  1 x Audio Jack (Combo)

   

  Rear

  1 x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps)

  2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps)

  4 x USB 2.0

  3 x Audio

  1 x 2.5G Lan

  1 x LED-Switch

   

  Connectivity 2×2 Intel WiFi 6E (802.11 ax)12

  2×2 Intel WiFi 6 (802.11 ax)12

   

  Bluetooth 5.2

   

  2×2 Intel WiFi 6E (802.11 ax)12

  2×2 Intel WiFi 6 (802.11 ax)12

   

  Bluetooth 5.2

   

  Colors Storm Grey7

   

  Storm Grey7

   

   

  Related Articles

  Stay Connected

  3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles  Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»