20.8 C
Cyprus
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
More

    Η «Οδύσσεια» γίνεται τηλεοπτική σειρά – Πρώτες πληροφορίες

    Η Οδύσσεια του Ομήρου ετοιμάζεται να αποκτήσει μία ακόμη φιλόδοξη μεταφορά, αυτή τη φορά για τη μικρή οθόνη. Λίγο πριν από την παγκόσμια επιτυχία της κινηματογραφικής The Odyssey του Κρίστοφερ Νόλαν, ανακοινώθηκε η ανάπτυξη της τηλεοπτικής σειράς Odysseus, μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής και αμερικανικής παραγωγής που φιλοδοξεί να παρουσιάσει τον θρυλικό βασιλιά της Ιθάκης μέσα από μια πιο ρεαλιστική και ιστορικά τεκμηριωμένη προσέγγιση.

    Την παραγωγή αναλαμβάνει η Tanweer Productions, η ελληνική εταιρεία διανομής που συνεργάζεται και με τις ταινίες του Νόλαν στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι δημιουργοί ξεκαθαρίζουν ότι η νέα σειρά δεν συνδέεται με την κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου σκηνοθέτη και θα ακολουθήσει τη δική της δημιουργική πορεία.

    Showrunner και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς είναι ο Karl Gajdusek, γνωστός από την πρώτη σεζόν του επιτυχημένου Stranger Things, ενώ το πιλοτικό επεισόδιο υπογράφουν οι Sean Finegan, Scott Windhauser, Noah Lang και Blake Hoss. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Roel Reiné, ο οποίος έχει εργαστεί σε δημοφιλείς παραγωγές όπως τα Halo και Black Sails.

    Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το Odysseus δεν θα επικεντρωθεί τόσο στα μυθολογικά στοιχεία του έπους όσο στον πραγματικό κόσμο της Εποχής του Χαλκού. Η σειρά θα παρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο πολέμους, προδοσίες, ναυμαχίες και πολιτικές συγκρούσεις, επιχειρώντας να δείξει πώς τα ιστορικά γεγονότα της εποχής γέννησαν τους θρύλους που αποτύπωσε αργότερα ο Όμηρος.

    Ο Karl Gajdusek δήλωσε ότι στόχος της παραγωγής είναι να αποκαλύψει την «πραγματική ιστορία» πίσω από τον μύθο. Όπως εξηγεί, οι μυθικοί σταθμοί του ταξιδιού του Οδυσσέα μπορούν να ιδωθούν ως μεταφορές, όμως πίσω από αυτούς κρύβονται αληθινοί άνθρωποι, δύσκολες αποφάσεις, απώλειες και αγώνες για επιβίωση.

    Τα γυρίσματα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2027 στην Ελλάδα και την Αρμενία, ενώ οι παραγωγοί φιλοδοξούν η σειρά να αποτελέσει την αρχή ενός ευρύτερου τηλεοπτικού σύμπαντος εμπνευσμένου από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

    Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο όπου το ενδιαφέρον του κοινού για την αρχαιοελληνική μυθολογία αναζωπυρώνεται. Η ταινία The Odyssey του Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 96% στο Rotten Tomatoes, ενώ αρκετοί κριτικοί τη χαρακτηρίζουν μία από τις κορυφαίες κινηματογραφικές μεταφορές του ομηρικού έπους.

    Η επιτυχία της ταινίας Οδύσσεια δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και για το Odysseus, το οποίο φιλοδοξεί να προσεγγίσει την ιστορία από διαφορετική οπτική γωνία. Αν οι δημιουργοί καταφέρουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ιστορική ακρίβεια και την επική αφήγηση, η νέα σειρά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές παραγωγές με θέμα την ελληνική μυθολογία των τελευταίων ετών.

    Διαβάστε επίσης: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά τον θάνατο

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»