17.7 C
Cyprus
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Snapdragon 855. Η ναυαρχίδα της Qualcomm μόλις ανακοινώθηκε με υποστήριξη 5G

    Η νέα “ναυαρχίδα” των chipsets της Qualcomm μόλις ανακοινώθηκε. Και το όνομα αυτής Snapdragon 855, αντί του Snapdragon 8150 που είχαμε δει σε αρκετές αναφορές.

    Snapdragon 855

    Κατασκευάζεται με τη λιθογραφική μέθοδο των 7nm, η οποία θα βοηθήσει στο να αυξηθεί η αποδοτικότητα του chipset, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας τις επιδόσεις του παράλληλα. Διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες AI, συγκεκριμένα “τρείς φορές υψηλότερες AI επιδόσεις” σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ διαθέτει και έναν dedicated “vision” επεξεργαστή που αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα επεξεργασίας γραφικών και θα βοηθήσει ιδιαίτερα σε AR εφαρμογές. Ο νέος image processor του επιτρέπει λήψη 4K HDR video στα 60 fps, χρησιμοποιώντας το 25% της ενέργειας που απαιτούσε το Snapdragon 845.

    Φυσικά, το Snapdragon 855 δε θα μπορούσε να μην έχει δυνατότητες υποστήριξης in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και 5G δικτύων. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, η Qualcomm ανέπτυξε τον 3D Sonic Sensor ακριβώς για το σκοπό αυτό, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίζει το δακτυλικό σας αποτύπωμα πάνω στο κρύσταλλο της οθόνης, ακόμα κι αν είναι βρεγμένο ή ελαφρώς “λερωμένο” με μικροσωματίδια.

    Όσον αφορά το σκέλος του 5G, η Qualcomm θα κατασκευάζει μεν το SD855 με το X24 LTE modem της για ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εως 2 Gbps, αλλά παράλληλα θα δίνει σε όποιον κατασκευαστή το επιθυμεί τη δυνατότητα να αγοράσει chipsets με το X50 5G modem της, για χρήση στις συσκευές του, το 2019. Οπότε μένει να δούμε πόσοι και ποιοί από τους κατασκευαστές θα ακολουθήσουν αυτή την οδό, η οποία θα αυξάνει το κόστος αλλά θα καθιστά τις συσκευές πιο “future-proof”.

    Τα πρώτα smartphones με το Snapdragon 855 αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με το Samsung Galaxy S10 να είναι ένα από αυτά που θα το ενσωματώνει.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»