13.9 C
Cyprus
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
More

    Google: Έδωσε 250.000 δολάρια κατά λάθος σε hacker και εκείνος τα επέστρεψε

    Ο Sam Curry, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως hacker, πρόσφατα ισχυρίστηκε πως η Google κατά λάθος μετέφερε στο λογαριασμό του 250.000 δολάρια τον προηγούμενο μήνα, χωρίς φυσικά και ο ίδιος να γνωρίζει το λόγο που έκανε κάτι τέτοιο ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός.

    Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο hacker αναφέρει: “Έχουν περάσει περίπου 3 εβδομάδες από τη στιγμή που η Google τυχαία μου έστειλε 249.999 δολάρια και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα από την άλλη πλευρά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινωνήσουμε με τη Google; Είναι ok αν δε θέλετε τα χρήματα πίσω…”

    Μετά την ανάρτηση του Curry, η Google κινητοποιήθηκε και παραδέχτηκε πως όντως έγινε λάθος και πραγματοποιήθηκε η σχετική πληρωμή από ανθρώπινο λάθος. Όπως δήλωσε ο hacker, στη συνέχεια άρχισε να δέχεται μερικά περίεργα email με οδηγίες, προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα. Το πλήρες ποσό επεστράφη χωρίς ο ίδιος να πάρει κάποια ανταμοιβή για την καλή του πράξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα “χνάρια” του BeReal βαδίζει το TikTok (digitallife.com.cy)

     

    Related Articles



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»