18.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    €1,5 δις επενδύσεις για προώθηση και διάχυση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Κατά €1,5 δις αυξάνει τις επενδύσεις της στην έρευνα και καινοτομία στην AI/ΤΝ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο 2018-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Έτσι, οι συνολικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ε.Ε. θα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον €20 δις έως το τέλος του 2020.

    Ο Aντιπρόεδρος της Επιτροπής και Επίτροπος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, κ. Άντρους Άνσιπ και η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κυρία Μαρίγια Γκαμπριέλ, σε κοινή δήλωση τους σημειώνουν: “Η Ευρώπη μπορεί να αποκομίσει όλα τα οφέλη από τις καινοτομίες AI/ΤΝ, μόνον εφόσον η τεχνολογία αυτή μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί απ’ όλους. Το έργο AI4EU θα συμβάλει στη μεταφορά της AI/ΤΝ σε μικρές επιχειρήσεις, σε μη τεχνολογικές εταιρείες και σε δημόσιες διοικήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

    Με βάση τη στρατηγική της, η Επιτροπή υπέβαλε το Δεκέμβριο συντονισμένο σχέδιο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, της Νορβηγίας, της Ελβετίας και της Επιτροπής, σε τέσσερις βασικούς τομείς: αύξηση των επενδύσεων, διάθεση περισσότερων δεδομένων, προώθηση του ταλέντου και διασφάλιση της εμπιστοσύνης.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»