12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ελληνικό ντεμπούτο του TCL PLEX: Κατακτώντας την κορυφή… step-by-step!

    H TCL είναι μια εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς συγκαταλέγεται αναμέσα στις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο στους τομείς των smart TVs και των home appliances, ενώ όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμνε και στην IFA 2019, η TCL φιλοδοξεί να κατακτήσει και τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας με το TCL PLEX. Ύστερα λοιπόν από την πρώτη επαφή που είχαμε με τη συσκευή στο Βερολίνο (μπορείτε να θυμηθείτε τις εντυπώσεις μας εδώ), το απόλυτο Value for Money smartphone πάτησε επί ελληνικού εδάφους και είναι έτοιμο να κλέψει τις καρδιές των Ελλήνων καταναλωτών με την ασύγκριτη ποιότητα και τα εξελιγμένα features του! 

    38 χρόνια πριν, σε ένα γκαράζ… 

    Στον εκπληκτικό χώρο του St. George Lycabettus Hotel, η TCL Communication μας έβαλε για τα καλά σε χριστουγεννιάτικο mood και μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα όχι μόνο το φιλόδοξο PLEX, αλλά και  Ο Marc Bernier  (Αrea Director TCL Corporation) άνοιξε πρώτος την εκδήλωση της παρουσίασης του smartphone της TCL, ξεκινώνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τα 38 χρόνια που η γνωστή εταιρεία βρίσκεται στο προσκήνιο. Το 1981 ο πρόεδρος και ιδρυτής της TCL, Li Dongsheng, από το γκαράζ του σπιτιού του κατασκευάσε την πρώτη του τηλεόραση και ξεκίνησε ένα γοητευτικό ταξιδι στον κόσμο των ηλεκτρονικών συσκευών και των consumer electronics.

    Marc Bernier, Γιώργος Καπουτζίδης

    Όπως τόνισε ο κύριος Bernier, η TCL είναι μια εταιρεία που έχει δομηθεί πάνω σε μια step-by-step φιλοσοφία, καθώς τα μικρά και μεθοδικά βήματα είναι εκείνα που την έχουν φέρει στην κορυφή και την έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Ο Area Director της κινεζικής εταιρείας τόνισε ότι το PLEX είναι μόνο η αρχή, ενος ευρύτερου ανοίγματος που θα πραγματοποιήσει η TCL στις αγορές της Ευρώπης και σίγουρα μέσα στον επόμενο χρόνο, έχοντας το PLEX ως αφετήρια αναμένεται να δούμε πολλά περισσότερα από τη δυναμική της κινεζικής εταιρείας στην αγορά των smartphones. Και φυσικά για την TCL, το βλέμμα είναι στραμμένο προς το μέλλον, καθώς η γνωστή εταιρεία δουλεύει εντατικά πάνω στην περαιτέρω ανάπτυξη των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. 

    The “Plex” side of life… 

    Τον κ. Bernier, διαδέχθηκε η Caroline Le (Product Mαnager TCL), η οποία στάθηκε στην πρόθεση της εταιρείας να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα συσκευών, ξεκινώνοντας από οικιακές συσκευές και φτάνοντας μέχρι σε προϊόντα ήχου και άλλου είδους tech gadgets τα οποία έχουν σαν στόχο να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και… πιο “creative”. Αναφερόμενη στη δυναμική του PLEX μας βοήθησε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη συσκευή πριν περάσουμε στον κύριο Αριστοτέλη Καραμπέρη (Regional Manager της TCL Communication), o οποίος μαζί με τον αγαπημένο ηθοποιό και παρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη μας βοήθησαν να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη συσκευή και να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά που κρύβει.

    Αριστοτέλης Καραμπέρης, Caroline Le, Γιώργος Καπουτζίδης, Marc Bernier

    Σύμφωνα με το κ. Καραμπέρη το κεντρικό motto του PLEX είναι το “display greatness” μια επιλογή καθόλου τυχαία, καθώς έχει να κάνει με την έμφαση που δίνεται στην οθόνη και στο εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα που παράγει. Άλλωστε, η πλούσια εμπειρία της TCL στον τομέα της κατασκευής TV panels έφτασε η στιγμή να μετουσιωθεί και σε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Τα ζωηρά χρώματα του display των 6.53 ιντσών, το εκπληκτικό contrast, η αντίθεση του μαύρου και του άσπρου και η crystal-clear ποιότητα στην εικόνα φανερώνει ότι η TCL ανεβάζει πάρα πολύ τον πήχη σε ότι έχει να κάνει με την οθόνη της νέας της συσκευής, υιοθετώντας την τεχνολογία NXTVISION.

    Φυσικά, η TCL δεν θα μπορούσε να μην δώσει ξεχωριστή προσοχή και στο camera setup της συσκευής από τη στιγμή που σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα όλοι οι χρήστες στον κόσμο τράβηξαν περισσότερες από 1.3 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες από την mobile συσκευή τους. Για αυτό και το PLEX δεν θα μπορούσε να μην “εστιάσει” σε κάμερες που ενσωματώνουν την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας. O συνδυασμός των τριών φακών: 48MP (Wide) + 16MP (Ultrawide) + 2MP (ειδικό φακό για λήψεις χαμηλούν φωτισμού) αποτελούν “εγγύηση” για το άρτιο φωτογραφικό αποτέλεσμα, ενώ όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Καραμπέρης στο PLEX γίνεται χρήση της ειδικής τεχνολογίας “Super Night”, η οποία δύναται να εκμεταλλευτεί ακόμη και την πιο μικρή ικμάδα φωτός, έτσι ώστε ο χρήστης του PLEX να μην έχει κανένα λόγο ανησυχίας για το φωτογραφικό αποτέλεσμα όταν επικρατούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα, ο κύριος Καραμπέρης εκθείασε τη δυνατότητα της συσκευής να πραγματοποιεί λήψη σε slow-motion στα 960 fps. 

    Φυσικά, δεν είναι μόνο τα camera features και το display του που το καθιστούν “unique”, αλλά και η ξεχωριστή εμπειρία χρήσης που προσφέρει. Το σχεδιαστικό team της TCL δούλεψε εντατικά για να δημιουργήσει ένα smartphone, το οποίο περνάει την αλληλεπίδραση με τον χρήστη του, σε άλλο επίπεδο! To TCL UI προσφέρει άνεση, ομαλή περιήγηση, σωστή και αυτοματοποιημένη οργάνωση και εκτέλεση λειτουργιών που απαιτούν ελάχιστες κινήσεις από τον χρήστη. Επιπλέον, το Smart Panel προσφέρει μοναδικές δυνατότητες προσωποποίησης, δίνοντας στη δυνατότητα να προσαρμόσει τη συσκευή πάνω στις ανάγκες του.

    Huge plans!

    Αναμφίβολα, το ελληνικό ντεμπούτο της TCL, μέσω του PLEX αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρουμε μια γεύση όχι μόνο από το προαναφερθέν smartphone, αλλά και να ενημερωθούμε για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας τα οποία είναι σίγουρα… Huge. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Καραμπέρης, ο στόχος είναι για την TCL μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 3 ετών να μπορέσει να αποσπάσει ένα ποσοστό 10 με 12% της αγοράς, ενώ μέα στο 2020 αναμένονται στη χώρα μας και άλλες συσκευές που θα “φέρουν” το TCL brand. Η πιο “agressive” προσέγγιση στη value of money κατηγορία δείχνει να αποτελεί το πεδίο δράσης της TCL, η οποία εμφανώς κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Το γεγονός άλλωστε ότι το PLEX βρίσκεται τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ με μια σούπερ προσφορά (κινητό μαζί με τηλεόραση 32 ιντσών TCL) στα 300 ευρώ, αυτό από μόνο του είναι κάτι που φανερώνει τις διαθέσεις της TCL και το δυναμικό τρόπο, με τον οποίο προσεγγίζει την ελληνική αγορά και τους Έλληνες καταναλωτές. Από εμάς καλή αρχή και καλές δουλειές! 

     

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»